Windows’u Arabalara Taşıyacak Yeni Teknoloji Tanıtıldı

Build 2014 DG 626

Microsoft, Windows işletim sistemini arabalara taşıyacak olan yeni teknolojisini BUILD 2014 konferansı kapsamında tanıttı.

Microsoft’un Windows işletim sistemini farklı platformlara da taşımak istediği ve bu platformların arasında arabaların da yer aldığı uzun süredir teknoloji dünyasında konuşuluyordu. Microsoft bu hususta önemli bir adım attı ve San Francisco’da düzenlenen BUILD 2014 konferansı sırasında yeni geliştirdiği teknolojiyi geliştiricilerle paylaştı.

Windows_Araba_DG

Microsoft tarafından geliştirilen bu yeni teknoloji sayesinde Windows işletim sistemi arabalara taşınabilecek ve sürücülerin birçok uygulamaya aracın kendi bilgilendirme sistemi üzerinden ulaşmasına imkan sağlayacak. Microsoft’un araçlarda kullanılabilmesi için yeniden elden geçirdiği bu yeni sürüm tamamen dokumatiğe dayalı bir kullanım sunacak ve bu yüzden de Microsoft’un Metro kullanıcı arayüzünü kullanacak.

Arabalara özel olarak geliştirilen bu yeni sistem henüz yapım aşamasında ve Microsoft’un yaptığı açıklamaya göre Build 2014 kapsamında görücüye çıkarılan versiyon sadece bir prototip. Ancak konferansda gösterilen bu yeni teknoloji, Microsoft’un ileride araç sürücülerine sunabileceği bu yeni ürününü gözler önüne sermeyi başarıyor. Microsoft’un sürücülere sunacağı bu yeni teknoloji şayesinde Windows cihazlarını Mirrorlink bağlantısıyla araçlarına bağlayan kullanıcılar, cihazlarında bulunan birçok uygulamaya araçlarının bilgilendirme sistemi üzerinden erişebilecek. Volkswagen, Honda, Toyota ve Citroen başta olmak üzere birçok araba üreticisinin yeni araçlarında Mirrorlink bağlantısına yer veriyor olması, Microsoft’un ileride ortak bulma konusunda sıkıntı çekmeyeceğini gösteriyor.

Dragon Age: Inquisition’dan Yeni Ekran Görüntüsü