Windows 12 görseli sızdırıldı!

win 12

İşletim sistemi dünyasının tartışmasız bir numarası olan Windows, bir kez daha yeni sürüm iddialarıyla çalkalanıyor.

Windows 12 görseli sızdırıldı! Microsoft’un genel itibariyle 3 yılda bir yeni işletim sistemi çıkarttığı ve son işletim sistemini de 2021 yılında çıkarttığı düşünüldüğünde, bir sonraki için 2024’e kadar bekleyeceğimizi söyleyebiliriz. Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Ignite 2022 etkinliğinde ortaya çıkan bir görsel, Windows 12 çalışmalarında önemli adımların atıldığı ve yeni işletim sisteminin sanılandan daha erken geleceği söylentilerini doğurdu.

Microsoft, bir sonraki Surface etkinliğini 12 Ekim'de yapacak

Aşağıda paylaştığımız görsel, sözünü ettiğimiz ve Ignite 2022 etkinliğinde Microsoft’un kısa bir süre için ekrana yansıttığı bir kareden. Ortalıkta dolaşan iddialara göre Amerikalı teknoloji devi bu görseli tamamen yanlışlıkla gösterdi. Söz konusu görsele baktığımız zaman gerçekten de aşina olmadığımız bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz.

Windows 11 kurumsal

Windows 12 görseli sızdırıldı!

Bununla birlikte hibrit bilgisayar kullananların aşina olduğu üzere, bu görselde yer alan işletim sistemi görüntüsünün daha çok dokunmatik ekranları anımsattığını söylemek de mümkün. Bu nedenle kimi kaynaklarda, bu görselin Microsoft tarafından Windows 11’in dokunmatik ekranlar için getireceği yeniliklerden biri olduğu iddia ediliyor.

win 12

Öte yandan her ne kadar Microsoft’un genelde 3 yıllık bir döngü takip ettiğini söylemiş olsak da, Windows 11’in aradan geçen 1 yıla rağmen hala kendisinden beklenilen pazar payına ulaşamamış olması, bazı kararların gözden geçirilmesine neden olmuş olabilir. Ancak bu yorumlar şu an için tamamen iddialardan ibaret ve gerçeğin ne olduğunu bir tek Microsoft biliyor. Onun da şu sıralar açıklama yapmak gibi bir niyeti yok denilebilir..

Honor X40 GT resmen tanıtıldı