Cortana İçin Windows Phone’a Öncelik Verilecek

Cortana İçin Windows Phonea Öncelik Verilecek

Microsoft’un akıllı kişisel asistanı Cortana’nın diğer platformlara da taşınacağı, fakat önceliğin her zaman Windows Phone’da olacağı belirtiliyor.

Microsoft’un geçtiğimiz aylarda düzenlediği BUILD 2014 konferansı kapsamında resmi olarak tanıttığı kişisel akıllı asistanı Cortana, teknoloji dünyasının gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Microsoft’un kendi mobil işletim sistemi Windows Phone için hazırladığı Cortana’nın Windows kullanıcılarına da sunulacağının dün resmi olarak duyurulmasının ardından, Android ve iOS kullanıcılarının da bu kişisel asistandan faydalanabilme ihtimali ortaya çıktı.

Microsoft_Cortana

Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Microsoft yetkilisi Marcus Ash, Cortana’nın yayınlanacağı platformlar ve öncelikleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kişisel asistanın Android ve iOS işletim sistemleri için de yayınlanmasının şimdilik sadece bir fikirden ibaret olduğuna dikkat çeken Ash, bu platformlar için net bir karara varmadıklarını ve herhangi bir çıkış tarihi belirlemediklerini belirtti. Kişisel asistanlarının her ne kadar diğer platformlara taşıyacak olsalarda önceliğin Windows Phone işletim sisteminde kalacağına vurgu yapan Ash, Windows Phone dışındaki platformlarda bazı özelliklerin sunulmayacağını belirtti.

Yeni Sony Xperia Telefonlar Ortaya Çıktı