Microsoft Windows RT’ye Sahip Çıktı

Windows RT

Surface RT ve Lumia 2520’nin üretimine son verilmesinin ardından ortaya çıkan söylentileri yalanlayan Microsoft, Windows RT’nin destekleneceğini açıkladı.

Masaüstü ve mobil cihazları tek çatı altında birleştiren yeni işletim sistemi Windows 10‘u geçtiğimiz aylarda resmi olarak tanıtan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, yeni işletim sistemini tanıtmasından kısa bir süre sonra Windows RT‘yi kullanan son tabletler olan Surface RT ve Lumia 2520’nin üretimine son verildiğini açıkladı ve böylece eski işletim sistemi için yolun sonuna gelindiğini düşündürdü.

Windows_RT

Bir türlü beğenilmeyen ve Windows Vista’yla birlikte Microsoft‘un en başarısız işletim sistemleri arasında gösterilen Windows RT‘yi kullanan son tabletlerin üretimine son verilmesinin ardından ortaya çıkan bu iddiaları cevaplayan Microsoft, işletim sistemi için yolun sonuna gelinmediğini duyurdu. GeekWire’a gönderdiği açıklamayla konuya açıklık getiren Microsoft, işletim sistemini desteklemeye devam ettiklerini ve bundan sonra da işletim sistemi için güncelleme yayınlayacaklarını belirtti.

Microsoft’un bu açıklamaları mevcut Windows RT kullanıcılarını sevindirmiş olsa da, bundan sonra Windows 10‘a öncelik verecek olan firmanın önümüzdeki dönemde RT’yi kullanan yeni cihazlar piyasaya sürmesi bekleniyor.

Borderlands 23 Milyondan Fazla Satmayı Başardı