Nokia Asha Cihazlara Yeni Güncelleme Yayınlanıyor

Nokia Asha DG 626

Nokia, Asha cihazları için olduka önemli bir güncellemeyi yayınlamaya bugün itibari ile başladı.

Finli telefon üreticisi Nokia, Asha serisindeki birçok cihazı için önemli bir yazılım güncellemesini bugünden itibaren yayınlama başlıyor. Dün yapılan açıklamaya göre güncellemeya kavuşacak telefonlar Nokia Asha 500, 501, 502, 503 ve 230 olacak. Açıklanan bu telefonların hem normal hem de çift sim kartlı versiyonları için güncellemenin uygun olacağı belirtiliyor.

Nokia_Asha_DG

Nokia, Asha serisindeki telefonlar için yayınlanan bu yeni güncellemenin kullanıcılar için oldukça önemli olduğunu vurguluyor. Firmanın ücretsiz müzik servisi Nokia MixRadio başta olmak üzere birçok yeni özelliği içerecek olan bu yeni güncellemenin, Asha cihazlara hareket getirmesi amaçlanıyor. Asha kullanıcıları MixRadio servisi sayesinde oldukça kapsamlı bir müzik kütüphanesine kavuşacak olsa da, bu servis henüz tüm bölgelerde kullanılamıyor. Üstelik güncellemeye kavuşacak olan telefonların arasında yer alan Nokia Asha 230 sahipleri de bu servisten faydalanamayacak.

Yayınlanan bu yeni güncellemenin Nokia Asha cihazlara katacağı bir diğer geliştirme de kamera alanında olacak. Yeni güncelleme hem kamera özelliklerini arttıracak hem de sesli komutla fotoğraf çekme özelliği sayesinde kullanıcıların kendi fotoğraflarını daha kolay çekmesine imkan sağlayacak. Ayrıca yeni güncellemenin video çekme konusunda da kaliteyi arttıracağı belirtiliyor.

Yeni güncellemenin beraberinde getirdiği bir diğer özellik de, Microsoft’un One Drive bulut servisine ulaşabilme desteği olacak. Nokia’nın açıklamasına göre yeni güncellemeyi indiren Asha kullanıcıları, 7 GB’lık OneDrive alanına da ücretsiz ulaşım sağlayabilecek.

Google Glass Marka Haline Gelebilir