Microsoft, yeni bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor

windows phone

Teknoloji ve yazılım dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Microsoft’un yeni bir Windows Phone üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Microsoft, akıllı telefon pazarında uzun bir süre var olma savaşı verdi. Hatta bunun için Nokia gibi köklü bir firmanın tüm isim haklarını satın aldı. Fakat bu da yetmedi. Microsoft’un bu konuda yaptığı en büyük hata ise Windows Phone isimli mobil işletim sisteminde ısrarcı davranması oldu. Tutmayan ve kullanıcılar tarafından benimsenmeyen bir işletim sistemi için yoğun çaba sarf eden yazılım devi, sonunda pes etti. Ya da pes etmişti.

Çünkü ortaya atılan yeni söylentilere göre Microsoft, Windows Mobile işletim sisteminin yenilenmiş bir versiyonu ile çalışacak bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Şimdilik ne bu akıllı telefon hakkında ne de yenilenmiş Windows Phone mobil işletim sistemi hakkında detaylı bir bilgi bulunmuyor. Dahası akıllı telefon üretim bölümünü elden çıkartan Microsoft’un neden böyle bir işe kalkıştığı da soru işareti.

Zira şu aralar tüm dünyadaki Windows Phone kullanım oranı yüzde 1’in de altına düşmüş durumda. Muhtemelen ilerleyen aylarda bu oran sıfır seviyesine iyice yaklaşacaktır. Çünkü şu anda Windows Phone ile çalışacağı duyurulan yeni bir telefon bulunmuyor.

Bakalım Microsoft’un bu hamlesi nasıl sonuçlanacak. Zira belki de Samsung gibi, Microsoft’ta gelir düzeyi düşük ülkeleri tercihleyerek işletim sistemini bu şekilde yaygınlaştırabilir. Bekleyip göreceğiz.