Google çalışanları şirket ile sorunlar yaşıyor

Google çevrimiçi oyun ve grafiklerini geliştiriyor

Düzinelerce Google Japonya çalışanı, Tokyo Yöneticiler Sendikası altında örgütlendi. Şirketin çalışanları ile sorunları devam ediyor. İşte detaylar.

Grubun basın toplantısındaki açıklamalarının bir kopyasını da yayınlayan Meiji Üniversitesi Yardımcı Doçent Ken Yamazaki’ye göre bu, Google Japonya’daki ilk işçi sendikası. Görünüşe göre çalışanlar, özellikle bazıları çalışma vizesiyle Japonya’da olduğundan, aniden işten çıkarılabilecekleri korkusuyla örgütlenmeyi seçtiler. Endişeleri, teknoloji devinin Ocak ayında dünya çapında 12.000 kişiyi işten çıkaracağını duyurmasından kaynaklanıyordu – bu, şirketin toplam iş gücünün yüzde altısı anlamına geliyor. ABD’deki meslektaşlarının sadece gece yarısı gönderilen bir e-posta ile işine son verildiğini ve Japon ofisi çalışanlarının son birkaç haftadır işten çıkarmaların başlamasını endişeyle beklediklerini söylediler.

Google çalışanları şirket ile sorunlar yaşıyor

İşçiler, bu duyuruya ve şirketin diğer ülkelerdeki çalışanlarının akıbetiyle ilgili haberlere yanıt olarak bir işçi sendikasına katıldıklarını söylediler. İşten çıkarmanın Japonya’da yasal olabilmesi için, bir şirketin bir çalışanı işten çıkarmak için makul gerekçeleri olduğunu kanıtlaması gerekiyor. Ancak bazı şirketler işçi ile sorun yaşadığını iddia ederek sebepsiz yere işçi çıkarıyor. Grup, bir sendikaya katılmanın onları ani fesihten koruyacağını umuyor. Google ABD’de işten çıkarmalardan en çok etkilenen bölümlerden biri, şirketin deneysel uygulamalar ve ürünler üzerinde çalışan kendi bünyesindeki Area 120 inkübatörü oldu. Bölüm eskiden aynı anda 20 proje geliştirirdi, ancak ekipteki çoğu kişi işini kaybettikten sonra bu sayı şimdi üçe düştü.

iPhone 15’te şarj ve veri aktarım sınırı olabilir! Apple’ın onayı olması gerekiyor