Microsoft Cortana’nın fişini çekiyor

Microsoft Cortana

ChatGPT’nin en büyük yatırımcılarından biri olarak yapay zeka alanında mesafe kat eden Microsoft, akıllı asistanı Cortana’nın fişini çekiyor.

ChatGPT ve Google Bard gibi gelişmiş yapay zeka programları hayatımıza girmeden önce gündelik hayatımızda yapay zeka ile en sık karşılaştığımız Apple, Google ve Microsoft gibi şirketlerin ürünleriyle beraber sunduğu akıllı asistanlarıydı. Apple’ın Siri’si bunların en popüleriydi belki ama aslında Microsoft da Cortana ile bu alanda varlık gösteriyordu. Ancak ChatGPT gelip yapay zeka alanında tüm dengeleri değiştirince bu akıllı asistanların pabucu dama atıldı. Nitekim Microsoft da artık Cortana’ya ihtiyacı olmadığına karar vermiş olacak ki eskiyen akıllı asistanının fişini çekti.

Windows 11’in en son güncellemesini indiren kullanıcılar Cortana’yı kullanmaya çalışan Windows kullanıcıları, bu programın Windows’taki uygulamasının artık kullanılamadığı mesajını aldı. Bu da Microsoft’un programın fişini çektiğini ortaya çıkardı.

cortana

Bildiğiniz gibi Microsoft, ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI’ın en büyük yatırımcısı. Bu sayede ChatGPT’nin sahiplerinden biri haline gelen Microsoft, popüler yapay zeka yazılımını neredeyse tüm ürün ve servislerine entegre etmeye başladı. Bu yüzden artık başka bir yapay zeka programına ihtiyacı kalmadı ki zaten GPT ve ondan güç alan Bing AI’ın popülerliği ortadayken bir daha eski akıllı asistanına geri dönmesi mantıksız olurdu.

Öte yandan Microsoft, Windows’ta da kullanıcıları yapay zekasız ya da akıllı asistansız bırakmıyor. Çünkü Windows’un yeni yapay zeka destekli asistanı Windows Copilot çok yakında kullanıcılarla buluşacak.

Hogwarts Legacy, Diablo 4’e geçilmedi