Elden Ring için beklenen haber geldi

Elden Ring

Geçtiğimiz yıla damga vuran oyunların başında gelen Elden Ring için uzun süredir beklenen DLC (ek paket) duyurusu nihayet geldi.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl oyun dünyasına damga vuran yapımlardan biri de Elden Ring oldu. Dark Souls ve Demons Souls oyunlarından tanıdığımız From Software stüdyosu tarafından geliştirilen oyun, hem eleştirmenlerden hem de oyun severlerden tam not alırken, satış rakamlarıyla da From Software’in yüzünü güldürdü. Uzunca bir süre en çok satan oyunlar listesinde kalmayı başaran Elden Ring, bu sayede tüm zamanların en hızlı satan Japonya yapımı multi-platform oyunu olarak tarihe geçti.

2023’te de satış performansıyla göz doldurmaya devam eden oyunun satılan kopya sayısı kısa süre önce 20 milyonu geçti. 20 milyon barajını aşarak hala oyun severlerden büyük ilgi gördüğünü ispatlayan Elden Ring, oyun severlerin bu ilgisini yeni bir DLC ile ödüllendirecek.

elden ring

Oyun çıktığı günden beri oyun severler tarafından çıkması umut edilen DLC’lerin, yani ek paketlerin ilki nihayet duyuruldu. Sevilen oyun için hazırlanan ilk DLC, Shadow of the Erdtree adını taşıyor.

From Software bu ek paketin çıkış tarihi hakkında herhangi bir paylaşımda bulunmasa da, Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla Shadow of the Erdtree’nin hazırlık aşamasında olduğunu duyurdu. Bu ilk DLC’nin oyuna ne gibi yenilikler getireceği şimdilik belirsizliğini koruyor. From Software de bu konuda ketum davranıyor. Ancak stüdyo tarafından paylaşılan ilk görsel, bazı ipuçları barındırıyor. Görünüşe bakılırsa birlikte bu ek paketle birlikte oyuna yeni karakter daha dahil olabilir.

Elon Musk kendi “sansürsüz” ChatGPT’sini geliştiriyor