Opera’ya Google’ın Yapay Zekası da Entegre Edilecek

Opera ChatGPT entegrasyonu ekliyor

Opera, internet tarayıcısındaki yapay zeka özelliklerini geliştirmeye devam ediyor. Tarayıcıya ChatGPT’den sonra Google Gemini da entegre ediliyor.

Bildiğiniz gibi ChatGPT ve benzeri yapay zeka programlarının entegre edildiği ilk yerlerden biri de internet tarayıcıları oldu. OpenAI’ın en büyük yatırımcısı olan Microsoft, şirketin popüler yapay zeka programını kendi internet tarayıcısı Bing’e entegre etti. Daha sonra ise Bing için kendi yapay zeka programını geliştirdi. Elbette Google da bunu cevapsız bırakmadı ve onlar da Google Chrome’a kendi yapay zeka özelliklerini eklemeye başladı. Bu da internet tarayıcıları için yeni bir dönemin başlamasını sağladı.

Bu yeni dönemde Google Chrome ve Microsoft Bing gibi rakiplerinin gerisinde kalmak istemeyen Opera da kendi internet tarayıcısına yapay zeka özellikleri ekledi. Ancak Google ve Microsoft’un aksine Opera kendi geliştirdiği bir programı kullanmak yerine, mevcut chatbotları kullanmayı tercih etti. ChatGPT’yi internet tarayıcısına entegre edebilmek için OpenAI ile anlaşan şirket, şimdi de aynısını Google ile yapmaya hazırlanıyor.

Opera yapay zeka

Gelen son haberler, Opera’nın internet tarayıcısında ChatGPT’nin yanı sıra Google Gemini’yi de kullanmak için Google ile anlaştığını gösteriyor. Bu iki yapay zeka, internet tarayıcısının dahili sesli asistanı Aria’yı besleyecek. Böylece Aria hem bir chatbot olarak, hem de bir generative AI aracı olarak daha gelişmiş özelliklere ve yeni kabiliyetlere kavuşacak.

Honor 200 ve 200 Pro Resmen Tanıtıldı