WhatsApp yeni özelliği ile dikkat çekiyor

WhatsApp yeni güncelleme

Dünyanın en önemli internet tabanlı anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor.

WhatsApp yeni özelliği ile dikkat çekiyor. Bir dönemin en önemli iletişim kanalı olan SMS’leri neredeyse tamamen hayatımızdan çıkaran internet tabanlı anlık iletişim uygulamalarının en önemli temsilcisi WhatsApp, yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Şirket tarafından sınırlı sayıda iOS kullanıcısı üzerinde test edilen güncelleme ise yepyeni bir özellikten ziyade mevcut bir özelliğin geliştirilmesi şeklinde karşımıza çıkacak.

WhatsApp yeni özelliği

Şirketin üzerinde çalıştığı güncelleme, uygulamada bulunan çizim özellikleriyle alakalı. Mevcut çizim yeteneklerini geliştirmeyi ve çeşitlendirmeyi hedefleyen bu güncelleme sayesinde artık kullanıcılar, görseller üzerinde çok daha fazla seçenekle karalama yapabilecek ve görsellerin üzerine diledikleri gibi notlar alabilecek.

WhatsApp yeni özelliği

WhatsApp yeni özelliği ile dikkat çekiyor

Sızdırılan bilgilere göre 3 farklı çizim boyutu ve bulanıklaştırma moduyla karşımıza çıkacak olan bu özellik, şu an için yalnızca iOS işletim sisteminde test ediliyor. Tabi bu durum arttırılmış karalama deneyimi özelliğinin Android kullanıcılarının beğenisine sunulmayacağı manasına gelmiyor. Tek sorun ise, Android kullanıcılarının ne kadar bekleyeceğinin belirsiz olması.

WhatsApp yeni özelliği

Öte yandan Amerikalı teknoloji devi, sohbet gruplarında anket yapılabilmesinin önünü açacak olan bir diğer yeni özelliğinin üzerinde çalışmaya da devam ediyor. Bir soru ve 12’ye kadar yanıt seçeneğinden oluşabilecek olan bu anketler sayesinde artık gruplarda, katılımcıların fikirleri çok daha hızlı ve net şekilde ölçümlenebilecek.

WhatsApp’ın en önemli rakibi olarak gösterilen Telegram’da uzun bir süredir var olan anket özelliğinin popüler anlık mesajlaşma uygulamasında ne zaman kullanıma sunulacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Samsung Android 13 için çalışmaya başladı