WhatsApp için internet tarayıcısı özelliği geliyor

whatsapp1

Facebook bünyesinde barındırdığı sosyal medya uygulamalarını güncellemeye devam ediyor. Instagram’ın ardından WhatsApp da kendi internet tarayıcısına sahip olacak. İşte detaylar.

Son dönemde Facebook’un kan kaybettiğini düşünebilirsiniz. Bu durum kısmen de olsa doğru kabul edilebilir. Evet, Facebook artık eskisi kadar popüler değil. Hatta muhtemelen ilerleyen zamanlarda Facebook diye bir sosyal medya organı da kalmayabilir. Fakat Facebook’un bu kadar gözden düşmesi yine en çok Facebook’a yaradı. Çünkü Facebook’un güç kaybında en çok yükselen sosyal medya uygulaması olan Instagram da Facebook’un çatısı altında bulunuyor.

Instagram haricinde dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ın sahibi de Facebook.

WhatsApp için önemli bir güncelleme geliyor

Facebook genel olarak popüler sosyal medya uygulamalarını belirli aralıklarla güncelliyor. Bu güncellemeler ile uygulamalara yeni özellikler ekleniyor. Fakat bu özellikler uygulamaya dahil edilmeden önce uzun bir beta sürecinden geçiriliyorlar.

Nitekim şu aralar WhatsApp için bir internet tarayıcısının geleceği konuşuluyor. Facebook, bu özelliği şimdilik beta aşamasında tutsa da önümüzdeki dönemde aynı Instagram gibi WhatsApp da kendi internet tarayıcısına kavuşacaktır.

whatsapp

Bu sayede konuşma esnasında gelen bir linke tıkladığınızda, uygulamadan ayrılıp varsayılan tarayıcınıza geçmenize gerek kalmayacak.

Önümüzdeki günlerde gelecek olan güncelleme ile eklenecek olan internet tarayıcısı özelliğinin tamamen güvenilir olacağı belirtiliyor. Ayrıca tarayıcının yanı sıra resim doğrulama özelliği de uygulamaya eklenecek. Bu sayede gelen resmi Google üzerinden aratarak gerçek olup olmadığına göz atabileceksiniz.

Xiaomi Mi Fold, Galaxy F’in yarı fiyatına satılacak