Samsung Android 13 için çalışmaya başladı

Samsung, Rusya'ya ürün sevkiyatını durdurdu

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, mevcut akıllı telefon modelleri için çıkaracağı Android 13 güncellemesi üzerinde canla başla çalışıyor.

Samsung Android 13 için çalışmaya başladı. Samsung için yakın zamana kadar yapılan en büyük eleştiri, akıllı telefon modelleri için güncelleme desteğini yeterince ve zamanında sunamamasıydı. Aslında, şirket tarafından bakıldığında yüzlerce farklı modele sahip bir ekosistem için, güncellemeleri eksiksiz ve zamanında sunabilmek gerçekten çok zor olsa gerek ancak Samsung kullanıcıları tabi ki işin bu tarafıyla pek ilgilenmiyorlar ki haksız da sayılmazlar.

Samsung Android 13

Samsung Android 13 için çalışmaya başladı

İşte bu eleştirilerden önemli dersler çıkaran Samsung ise, özellikle geçtiğimiz yıl güncelleme konusunda oldukça başarılı bir performans sergilemiş ve kendisinden beklenenden çok daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde Android 12 sürümünü servis etmişti. Bununla birlikte şirketin bu seneki hedefleri daha heyecan verici.

Samsung Android 13

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl yeni sürümün beta çalışmaları Ağustos ayında başlamıştı. Bununla birlikte Samsung’a yakın kaynaklardan gelen haberlerde bu sene takvim öne çekileceği ve beta çalışmalarının Haziran-Temmuz gibi başlayacağı belirtiliyor. Bunun anlamı ise şirkete, yeni sürüm olan Android 13 tabanlı One UI 5.0’ı test etmek için çok daha fazla zaman kalacak.

Samsung Android 13

Tabi bunun yanında bir de hangi Samsung modelleri Android 13 güncellemesini alacak sorunsalı var. Hangi modellerin bu kapsamda olduğu, hangilerinin ise güncelleme dışı bırakıldığı şimdilik meçhul. Ancak bildiğimiz bir şey var ki o da güncelleme her yıl olduğu gibi bu yıl da yine amiral gemisi modellerden başlayacak.

NASA, Artemis 1 Ay roket testini 12 Nisan’a erteledi