WhatsApp Android güncellemesi yeni özellikler getirdi: Gizlilik özelliği değişiyor

WhatsApp iOS'tan Android'e sohbet geçmişi aktarımı Samsung cihazlarına geliyor

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olarak bilinen WhatsApp, Android güncellemesi ile karşımızda. Gelecek olan bu güncelleme sayesinde gizlilik ayarlarında önemli bazı değişikliklerin olduğu söyleniyor. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

WhatsApp Android güncellemesi sonunda geliyor. Yaklaşık olarak 7 yıldır Android tarafından gizlilik güncellemesi yapılmıyor. Şirketin bu tür gizli güncellemeleri yapmaması açıkçası birçok platform tarafından kötü karşılanıyor. Son olarak WhatsApp gelen tepkilere dayanamayıp iOS üzerinden bazı gizlilik güncellemeleri gerçekleştirdi.

Hatırlayacağınız üzere WhatsApp üzerinden Facebook köprü bağlantısı kurulacağı ifade edilmişti. Bunun üzerine herkes ayağa kalktı. WhatsApp mesajlarının değerlendirilip Facebook platformunda reklam olarak karşımıza çıkacak olması herkesi kızdırdı. İşte şirket bu tür nedenlerden dolayı imajını tazelemek istiyor.

WhatsApp Android güncellemesi beğeni kazandı

Yeni gizlilik özelliği ilk etapta iOS üzerinden başlatıldı. Şimdi ise Android için bu özellik deneniyor. Kullanıcılara profil bilgilerini kimlerin görüntüleyebileceğini seçme imkanı sunan WhatsApp şimdi ise son görülme üzerinde değişiklik yaptı.

WhatsApp Android güncellemesi

WhatsApp platformu üzerinden son görülme ayarlarınızı sadece bir kişi üzerinden değiştirebilirsiniz. Normal şartlarda son görülme seçeneğine değiştirdiğinizde bu tüm rehberinizdeki kişiler için geçerli oluyordu. Şimdi ise sadece bir kişi için bile son görülmeyi kapatabilirsiniz. Böylece gizlilik ayarlarında herkesin beklediği önemli bir değişiklik yapılacak. WhatsApp Android güncellemesi büyük dikkat çekecek gibi görünüyor.

WhatsApp, yeni bir işletme rehberi test etmeye başladı

WhatsApp kullanıcılarının Facebook platformunda bilgilerinin işlenmesi süreci olumsuz etkilemişti. Her ne kadar bazı gizlilik özellikleri eklense bile yine de kullanıcılar pek tatmin olmuyor. Muhtemelen WhatsApp ile ilgili çok daha farklı özellikler gelecek. O zamana kadar kullanıcılarda tedirginlik olacağını söyleyebiliriz. Peki sizce WhatsApp daha başka ne tür yeni özellikler almalı? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.