Whatsapp yeni güncelleme ile geliyor

yeni bir WhatsApp özelliği

Whatsapp yeni güncelleme için hazır durumda. Görüntülü görüşmedeki en zorlu rakibi olarak görülen Zoom’un kullanıcılarını kendini çekecek gibi gözüküyor.

Coronavirüs salgını ile beraber insanlar evlerine kapanmış durumda. Bu yüzden gerek sevdikleri insanlarla iletişim için gerekse bulundukları işlerdeki çalışma koşulları gereği görüntülü olarak iletişim sağlıyorlar. Şu an için en yaygın olarak kullanılan uygulama ise Zoom uygulaması. Daha önce fazla adını duymamıza rağmen salgın ile beraber artık herkes tarafından biliniyor ve ekonomik anlamda da büyük kazanç sağladı. Bu büyük kazançtan pay almak isteyen diğer teknoloji devleri de mevcut uygulamalarını geliştirmekle uğraşıyor. Bunlardan biri de Whatsapp.

Apple işe dönüş planı açıklandı! Şirket çok hızlı

Whatsapp yeni güncelleme yolda

Dünyadan en çok kullanılan iletişim uygulaması dışında Android ve iPhone cihazlarda en çok indirilen uygulama. Uygulamanın yaklaşık olarak 2 milyara yakın kullanıcısı bulunuyor. Yani aslında akıllı telefon kullanan, interneti kullanan hemen hemen her insan Whatsapp kullanıyor. Bu kadar çok müşterisi bulunan firmada görüntülü arama özelliği geliştirmeye devam ediyor. Son olarak olarak Zoom bilindiği üzere 100 kişiye kadar aynı anda görüntülü görüşme özelliği getirmişti.

Zoom’dan farkı güvenirliği

Ancak Zoom’un şöyle bir dezantajı var, o da kısa bir süre önce yaklaşık 500 bin kişinin verilerini çaldırmış olması. Her ne kadar kısa bir süre önce güvenlik sistemi için Keybase ile anlaşma sağlasa da  Zoom’u mu tercih edersiniz yoksa Whatsapp’ı mı şeklinde seçenek sunulsa kullanıcıların hemen hemen hepsi WhatsApp’ı seçecektir. Ancak bu seçenek için kullanım imkanları olsan firmanın Zoom’un sunduğu seçeneklere ulaşması gerekir. Whatsapp yeni güncelleme ile beraber de WABetaInfo’un aktardığı bilgilere göre yeni güncelleme ile beraber WhatsApp’ta yakında 50 kişilik görüntülü görüşme yapılabilecek. Bunun dışına görüşme esnasında yaşanan teknik hataların da sıfıra indirileceği açıklandı.