WhatsApp yeni özelliği için geri sayıma geçti

WhatsApp, gruplardan sessizce çıkmanızı sağlayan bir özelliği test ediyor

Dünyanın en popüler internet tabanlı anlık iletişim servisi WhatsApp, yakın zamanda çok önemli bir güncellemeyi kullanıcılarına servis edecek.

WhatsApp yeni özelliği için geri sayıma geçti. WhatsApp son zamanlarda vitesi epey arttırdı. Teknoloji devi, yıl başından bu yana birçok önemli güncellemeyle kullanıcılarını adeta mest etti. Bununla birlikte özellikle son zamanlarda iddialara konu olan güncelleme haberlerinin birçoğunda “Gruplar” ön plana çıkıyor.

WhatsApp, gruplardan sessizce çıkmanızı sağlayan bir özelliği test ediyor

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan bir iddiaya göre, WhatsApp grupları için çok önemli bir yenilik yapılacak. Buna göre, artık gruplara katılacak kişileri grup yöneticileri tek tek seçebilecek. Bilindiği üzere, herhangi bir kişi grup linkine bir şekilde ulaştığı zaman, grup katılım linki sayesinde tek bir tıklamayla gruba katılabiliyordu. Tabi böyle bir durumda gruba asıl katılacak kişiler çoğu zaman grubun dışında kalabiliyorlar.

WhatsApp üç mavi tik

WhatsApp yeni özelliği için geri sayıma geçti

İşte geçtiğimiz günlerde sıkça dile getirilen bu iddia, bugün itibariyle daha ciddi bir kaynak tarafından tekrar haberleştirildi. WABetaInfo tarafından yapılan habere göre, WhatsApp’ın bir sonraki sürümünde grup yöneticileri grup katılım linkine tıklayarak gruba dahil olmak isteyen katılımcılar arasında bir tercih yapabilecekler.

WhatsApp, sohbet yedekleri için uçtan uca şifreleme sunmaya başladı

Yani linke tıklayarak gruba katılmak isteyenler bir havuzda toplanacak. Tıpkı Instagram’daki “takip taleplerini onayla” menüsü gibi “katılım taleplerini onayla” menüsü olacak ve grup yöneticileri bu menü vasıtasıyla kimlerin gruba dahil olmasını istediklerini seçebilecekler.

Öte yandan bazı WhatsApp kullanıcıları ise, grup yöneticilerine çok fazla yetki verildiğini ve bu kadarının grup yöneticiliği statüsü için fazla olduğunu düşünüyor.

Yeni otomobil düzenlemesi nasıl uygulanacak?