WhatsApp görüntülü konuşma için yeni özellik geliyor!

WhatsApp görüntülü konuşma

WhatsApp görüntülü konuşma için yeni özelliğin geleceği resmen duyuruldu. Peki, bu yeni özellik kullanıcılara neler sunacak? İşte detaylar.

Koronavirüs salgınından dolayı herkes eve kapanmış durumda. Eşinden, dostundan ve akrabalarından ayrı kalan insanlar görüntülü görüşme uygulamaları ile birbirlerini görebiliyor. Bu doğrultuda en çok tercih edilen uygulamalar arasında yer alan WhatsApp, yeni bir hamlesi ile karşımıza çıktı. WhatsApp görüntülü konuşma için yeni özelliğin yakında geleceğini duyurdu.

WhatsApp’ta uzun bir süredir yer alan grup görüntülü görüşme özelliği katılımcıları tek tek ekleyerek kullanılabiliyordu. WhatsApp, yayınlayacağı güncelleme ile 4 veya daha az kişilik gruplar için WhatsApp’tan grup araması başlatmayı her zamankinden daha kolay hale geriyor. Bunun için grup sohbetinizden, sohbetteki herkesle doğrudan bir görüşme başlatmak için video veya sesli arama simgesine dokunmanız yeterli olacak.

iOS ve Android kullanıcılarına sunulacak olan bu özelliğin çok kısa bir süre içerisinde aktif olması bekleniyor. Ekranı eşit bir şekilde dörde bölerek görüntülü konuşma imkanı sunacak olan uygulama, maalesef ki ses kalitesi ve görüntü kalitesi açısından diğer uygulamaların bir tık gerisinde.

FaceTime ile toplu görüşme nasıl yapılır?

Yine de akıcı bir görüşme sunan WhatsApp‘ın, diğer uygulamalara göre daha az veri tükettiğini belirtelim. Yeni özellikleri kullanabilmek için uygulamayı Play Store veya App Store‘dan güncellemeniz gerekiyor. Güncelleme sonrası aynı anda 4 kişi ile tek bir tıklama ile görüntülü olarak görüşebileceksiniz.

Google Duo ile grup konuşması nasıl yapılır?

WhatsApp’ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı duyuruya ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.