WhatsApp görüntülü görüşme konusunda seviye atlıyor!

WhatsApp görüntülü görüşme

WhatsApp görüntülü görüşme konusunda yaptığı yeni atılım ile seviye atlıyor. Grup sohbetleri 4 kişiden 8 kişiye çıkarılacak.

Koronavirüs salgını yüzünden yüzbinlerce kişi evden çalışma modeline geçmiş durumda. Bu süreçte işlerin aksamaması için toplantılar online olarak düzenleniyor. Ailesinden, eşinden ve dostundan ayrılanlar da görüntülü görüşme uygulamalarına yoğun ilgi göstermeye başlamıştı. Bu süreçte WhatsApp görüntülü görüşme konusunda yeni özelliğini çok yakında kullanıma sunacağını açıkladı.

En iyi görüntülü görüşme uygulamaları

Facebook’un bünyesinde yer alan WhatsApp, bildiğiniz gibi grup görüntülü görüşmelerinde maksimumda 4 kişiye kadar destek veriyor. Ancak bugün Android ve iOS’teki Beta sürümlerinde bu kişi sayısının 8’e çıkarıldığı ortaya çıktı. Muhtemelen Nisan ayının sonuna doğru tüm kullanıcılara sunulacak olan bu özellik sayesinde artık 8 kişi aynı anda ister görüntülü isterse de sesli olarak grup sohbeti gerçekleştirebilecek.

WhatsApp görüntülü görüşme

WhatsApp’ın bu alanda pek iddiası yoktu. Ancak artan talep doğrultusunda firmanın bu yönde çalışma yapması kaçınılmazdı. Rakiplerine göre daha fazla kullanıcıya sahip olan WhatsApp, 8 kişi grup sohbet özelliği ile Houseparty ve Zoom gibi uygulamaların pabucunu dama attıracak gibi görünüyor.

Galaxy S Voice için yolun sonu göründü!

App Store ve Play Store’da yayınlanan güncellemeler ile çok yakında kullanıma sunulacak olan bu özellik, bakalım görüntü kalitesi açısından nasıl bir deneyim sunacak? Umarız WhatsApp adına yakışır bir şekilde görüntü kalitesini iyileştirir ve akıcı bir görüntülü görüşme deneyimi sunmaya başlar.

Diğer görüntülü görüşme uygulamalarının çoğunda uçtan uca şifreleme (E2E) sisteminin olmaması ve kullanıcı gizliliğini ihlal etmesinden dolayı insanlar neye güveneceğini şaşırmış durumda. Böyle bir durumda bile kullanıcı verilerini toplamak isteyen firmaları insan olmaya davet ettiğimizi belirtelim.