WhatsApp beklenen özelliğine kavuştu!

WhatsApp

Facebook’un bünyesinde yer alan WhatsApp uzun zamandır beklenen özelliğini bugün kullanıma sundu. İşte o özellik!

Koronavirüs yüzünden yüzbinlerce kişi evde bireysel karantina uygulamasına geçiş yapmıştı. Tabii hal böyle olunca insanlar sevdiklerinden uzak kalmıştı. Teknolojinin nimetlerinden yararlanan insanlar, görüntülü grup sohbetlerine başvurmuştu. Bu süreçte yıldızı parlayan Zoom ve Houseparty‘nin güvenli olmamasından dolayı insanlar alternatifler aramaya başlamıştı. Bugün ise alternatif yine yakından tanıdığımız WhatsApp tarafından kullanıma sunuldu.

Zoom rakibi Messenger Rooms duyuruldu!

WhatsApp‘ın 2.20.50 nolu sürümü ile artık görüntülü grup sohbetleri daha keyifli olacak. Bildiğiniz gibi platform üzerinde maksimumda 4 kişiye kadar aynı anda görüntülü ve sesli görüşme imkanı sunuluyordu. Bu güncelleme ile sayı tam sekize çıkmış durumda. Bu özelliği kullanabilmek için tüm katılımcıların WhatsApp’ın en güncel sürümünü kullanıyor olmaları gerekiyor.

Güncelleme ile ayrıca iOS 13 kullanıcıları için, yenilenen mesaj eylem menüsü de dahil olmak üzere görsel iyileştirmeler de sisteme ekleniyor. Hem iOS hem de Android platformları işin eş zamanlı olarak yayınlanan bu güncellemeyi App Store veya Play Store’dan indirebilirsiniz.

WhatsApp

Önümüzdeki günlerde WhatsApp‘ın nasıl bir yenilik sunacağı merak ediliyor. Koronavirüs için geçtiğimiz günlerde OTA üzerinden yeni sticklerları kullanıma sunan WhatsApp’ın, bir sonraki hedefi umarız görüntü kalitesinde iyileştirme yapmak olur.

Güvenlik iyileştirmeleri ile gelen Zoom 5 sürümü tanıtıldı!

Kullanıcı sayısına baktığımızda rakiplerine fark atan WhatsApp’ın bu özelliği neden geç getirdiği ise henüz bilinmiyor. Ancak bu özelliğin Zoom Cloud Meeting ve Skype’taki gibi iş toplantıları için kullanılabileceğini söyleyemeyiz. Çünkü uygulama sadece ses ve görüntülü görüşme dışında fazla opsiyonlara sahip değil. WhatsApp’ın da bu konuda pek iddiası zaten yok. Bunun için Facebook, Messenger Rooms isimli uygulamasını geçtiğimiz gün duyurmuştu.

Messenger Rooms uygulaması sayesinde aynı Zoom’daki mantık gibi katılımcılar bir bağlantıya tıklayarak sohbete dahil olabilecek. Önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacak olan Rooms, bakalım Zoom’u tahtından edebilecek mi?