WhatsApp silinen mesajlar için önemli bir güncelleme yapacak

WhatsApp sohbetlerinizi Android'den iOS'a aktarmanıza izin verecek

WhatsApp, son yılların en hareketli dönemini geçiriyor. Neredeyse her hafta yeni bir güncelleme servis eden şirket, şimdi de silinen mesajları geri getirecek bir özellik üzerinde çalışıyor.

WhatsApp silinen mesajlar için önemli bir güncelleme yapacak. Teknoloji dünyasının en popüler uygulamalarından biri olan WhatsApp bu özelliğini sürekli güncellenen yapısına borçlu olabilir. Nitekim Amerikalı teknoloji devinin yıl başından bu yana yaptığı güncellemelerin haddi hesabı yok. Bu güncellemelerin bazıları güvenlik odaklıyken, birçoğunda ise kullanıcılara yeni özellikler sunuldu. Üstelik bazen tek bir güncelleme ile birkaç yeni özelliğin servis edildiği bile oldu.

WhatsApp, yeni gizlilik kontrolleri ekliyor

İşte Amerikalı teknoloji devinin üzerinde çalıştığı yeni güncelleme de, yine kullanıcılar için çok önemli sayılabilecek bir yenilik içeriyor. Öyle ki, şu an sınırlı sayıda kullanıcı tarafından test edilen özellik sayesinde, WhatsApp kullanıcıları sildikleri mesajları geri alabilecekler. Ancak bu konuda şimdilik büyük soru işaretleri var.

WhatsApp Image 2022 03 29 at 19.40.04

WhatsApp silinen mesajlar için önemli bir güncelleme yapacak

Örneğin bir mesajı herkesten sil diyerek sildiğiniz zaman, alt kısımda birkaç saniyeliğine görünecek “Geri Al” butonu belirecek. Ancak bu butonun ne kadar süre aktif olacağı şimdilik meçhul. Öte yandan bu özelliğin daha önce örneğin 5 dakika veya 5 gün önce silinen mesajlarda nasıl uygulanacağı dahası üzerinden böylesi zaman geçmiş mesajlar için uygulanıp uygulanmayacağı da belli değil.

WhatsApp başkanı iPad uygulaması hakkında konuştu!

Tüm bu soruların yanıt bulabilmesi için anlaşılan biraz daha zaman geçmesi, gerekiyor. Çünkü şirkete yakın kaynaklar, şu an beta çalışmasının bile son derece sınırlı bir grup içerisinde yapıldığını, bundan sonraki aşamanın ise daha kalabalık bir beta grubuyla test etmek olacağını söylüyor.

Tesla çip sıkıntısı ile boğuşuyor