Almanya Tesla üzerine oynamaya başladı

Tesla Motors

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olan Tesla, son günlerde Alman hükümetinin radarına girmiş gibi görünüyor.

Almanya Tesla üzerine oynamaya başladı. Elektrikli araba denildiği zaman akla ilk gelen isimlerden biri hiç kuşkusuz Tesla oluyor. Bugüne kadar sattığı milyonlarca elektrikli araç modeli kadar, bu alana getirdiği yeniliklerle de benzersiz olan Tesla, aslında sadece elektrikli araç üreticisi konumunda bir marka değil. Tesla tarafından üretilen Supercharger şarj istasyonları, sadece Tesla marka araçlar tarafından değil, hemen hemen bütün elektrikli araç markaları tarafından kullanılabiliyor.

Tesla otomobillerinde kritik güvenlik hatası!

İşte bu durumsa, Tesla’yı elektrikli otomobil alanında zirveye taşıdığı gibi şarj istasyonu konusunda da rakipsiz hale getiriyor. Nitekim Almanya’ya baktığımız zaman, ülkedeki Supercharger şarj istasyonlarının büyük bir kısmında Tesla markasını görüyoruz. Sebep bu durum mudur bilinmez ancak Alman hükümeti, Tesla’nın mevzuata uymayan çok önemli bir açığını buldu ve buradan ilerlemeye de kararlı gibi görünüyor.

Tesla inceleme altına

Almanya Tesla üzerine oynamaya başladı

Alman mevzuatına göre, şarj istasyonlarının hepsinde elektrik bedelinin kilovat saat cinsinden gösterildiği sayaçlarla donatılması gerekiyor. Ancak gelin görün ki Tesla, müşterilerinin ne kadar elektrik aldığını ya otomobillerindeki akıllı ekranlardan ya da mobil uygulama üzerinden gösterdiği için, şarj istasyonlarında böyle bir ekran bulunmuyor. İşte Almanya bu durumun kanunlara aykırı olduğunu belirterek, Tesla’ya mevcut durumu düzeltebilmesi için belli bir süre verdi.

Tesla, tüm modellerinde fiyatları 6.000 dolara kadar artırdı!

Eğer Amerikalı elektrikli otomobil devi kendisine verilen bu süre zarfında bütün istasyonlarını elektrikli sayaçla donatmazsa, yakın bir zamanda bu şarj istasyonlarının Almanya’da yasaklandığı haberlini okuyabiliriz.

Akaryakıt satışları hızla azalıyor