Google Mesajlar üzerinde kritik hata!

Google Android uygulaması arama geçmişiyle ilgili yeni özellik getirdi

Google tarafından geliştirilen ve Andorid kullanıcıları tarafından sıklıkla tercih edilen Google Mesajlar uygulaması, bu kez bir hata ile gündeme geldi.

Google Mesajlar üzerinde kritik hata! Akıllı telefonların hayatımıza kazandırdığı en önemli alışkanlıkların başında internet tabanlı mesajlaşma uygulamaları geliyor. Artık akıllı telefon kullanıcıları, SMS yerine başta WhatsApp, Telegram gibi uygulamalar üzerinden olmak üzere birçok farklı uygulama vasıtasıyla internet üzerinden mesajlaşmayı tercih ediyor. Bu da, bir zamanların en popüler iletişim aracı olan SMS’in pabucunu dama atıyor.

Google Mesajlar

Ancak bazı şirketler SMS tecrübesini internet mesajlarına benzeterek, bu efsaneyi daha kullanılabilir kılma konusunda kararlı, tıpkı Google gibi. Amerikalı teknoloji devi tarafından geliştirilen ve milyonlarca Android kullanıcısı tarafından kullanılan Google Mesajlar uygulaması, tam olarak bu misyonu sürdüren bir yazılım. Ancak geçtiğimiz günlerde bir kullanıcının fark ettiği durum, hem Google’ın hem de Google Mesajlar’ı kullananların canını fena halde sıktı.

Google Mesajlar

Google Mesajlar üzerinde kritik hata!

Ortaya çıkarılan hataya göre Google’ın Mesajlar uygulaması, bir sebepten ötürü mesajlaşma sırasında kullanılan kamerayı daha sonra kapatılmasına rağmen arka tarafta çalıştırmaya devam ediyor. Tabi bu durum doğal olarak akıllı telefonun şarjının çok hızlı bir şekilde tükenmesine neden oluyor.

Google Mesajlar

Hatanın forumlarda paylaşılması ve birçok kullanıcının da durumu teyit etmesinin ardından bir açıklama yapan Google, hatanın gerçekten var olduğunu kabul etti ve hatayı gidermek için bir güncelleme paylaştı. Eğer siz de Android 12 işletim sisteminizde bu uygulamayı kullanıyorsanız, yeni bir güncelleme olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın.

Google Pixel Türkiye için sinyali verdi!