Whatsapp kaybolan mesajları teste başlıyor

WhatsApp yeni özellik

Facebook’un popüler mesajlaşma yazılımı Whatsapp kaybolan mesajları test etmeye başladı. Android uygulamasında başlayan testin sonunda özelliğin hayata geçip geçmeyeceği ise şimdilik belli değil.

Whatsapp kaybolan mesajlar otomatik olarak silinecek

Whatsapp’ın peşini bırakmayan Telegram’da bir süre önce yayına giren silinebilen mesajlar artık Whatsapp için de mümkün olacak.

Kullanıcıların gönderdikleri mesajları, okunduktan sonra bile silebilmelerini sağlayacak özellikle Whatsapp’ın daha güvenli bir iletişim uygulaması hedefleniyor.

Teste göre bu özellik şimdilik grup mesajlarında kullanılacak. Ve mesajı gönderen kişinin isteğine göre mesajlar beş saniye veya bir saat içinde kendi kendini silecek. Şimdilik başka bir silinme seçeneği bulunmuyor. Öte yandan Telegramda kullanıcılar gönderdikleri mesajları istedikleri zaman silebiliyorlar.

Whatsapp ise daha önce 7 dakika olan mesajı geri çekme süresini 1 saate kadar uzatmıştı. Yeni özellik ise mesajların kendi kendine belirlenen süre içinde kaybolmasını sağlayacak. Ancak bu yeni özelliğin kullanıma girip girmeyeceği henüz kesin değil. Whatsapp bu özelliği yayına alacak olursa, Snapchat kullanıcılarına da bir adım daha yaklaşmış olacak.

WhatsApp eski işletim sistemlerinden desteğini kesiyor!

WhatsApp yeni özellik