Whatsapp çoklu cihaz desteği nasıl çalışacak?

WhatsApp mesajlarda takvim

Sosyal medya dünyasının en çok kullanılan isimlerinden biri olan WhatsApp, uzun zamandır talep edilen çoklu cihaz desteği konusunda sonunda harekete geçti.

Whatsapp çoklu cihaz desteği nasıl çalışacak? WhatsApp, yakında kullanıcıların hesaplarına birden fazla telefondan erişmelerine izin verecek. Şirketin 2021’de test etmeye başladığı çoklu cihaz işlevselliğini genişletme çabasıyla, artık bir hesabı dört telefona kadar senkronize edebilirsiniz.

WhatsApp artık hesabınızı birden fazla telefonda kullanmanıza izin veriyor

Özelliğe eriştiğinizde, bir akıllı telefona uygulamayı yüklerken yeni bir “mevcut hesaba bağlan” seçeneği göreceksiniz. Düğmeye dokunduktan sonra, WhatsApp, ana telefonunuzdaki “Bağlı Cihazlar” bölümüne geçerek “Bir Cihaz Bağla” seçeneğine tıklayarak ana telefonunuzdaki Ayarlar menüsünde bir QR kodunu taratmanızı isteyecektir.

WhatsApp mesajlarda takvim

Whatsapp çoklu cihaz desteği nasıl çalışacak?

Eğer biraz karmaşık geliyorsa, WhatsApp, hesabınıza eklemek istediğiniz telefon için bir kerelik bir kod göndermenize izin verecek, eş cihazları bağlamak için “daha erişilebilir” bir yöntem de sunmayı planlıyor. WhatsApp, bu yeni ve daha kolay bağlantı yöntemini gelecekte diğer cihazlara da getireceğini belirtiyor.

WhatsApp, gruplardan sessizce çıkmanızı sağlayan bir özelliği test ediyor

Yeni senkronizasyon sistemi ile birincil cihazınızın yakınında veya açık olması gerekmez; ikincil telefonda mesajlar ve aramalar alabilirsiniz. Ancak, birincil telefonunuz 14 günden fazla kullanılmazsa, WhatsApp otomatik olarak diğer cihazlarınızdan çıkış yapacaktır. Ana telefonunuzdan herhangi bir eş cihazdan manuel olarak da çıkış yapabilirsiniz. Şirket, “Her bağlı telefon WhatsApp’a bağımsız olarak bağlanır, kişisel mesajlarınız, medyanız ve aramalarınızın uçtan uca şifreli olduğundan emin olunur” diyor. Yeni çoklu cihaz özelliği önümüzdeki haftalarda tüm WhatsApp kullanıcılarına dağıtılacak. Whatsapp çoklu cihaz desteği nasıl çalışacak?

Tinder, profillerden video doğrulaması isteyecek