Mark Zuckerberg bir kez daha Apple’ı hedef aldı

Mark Zuckerberg Instagram paylaşımı ile olay oldu

Mark Zuckerberg bir kez daha Apple’ı hedef aldı. Şirketin App Store’da yürüttüğü kullanım politikasının sürdürülemez olduğunu söyledi.

Meta ile Apple arasındaki sürtüşme devam ediyor. Hatırlayacağınız gibi Apple’ın uygulama politikalarında yaptığı değişiklik, Meta’nın reklam gelirini zedelemiş, bu durum iki şirket arasında ipleri germişti. Bunun üzerine bir de iki şirketin VR başlıkları ve MetaVerse projeleri ile karşı karşıya gelmeleri eklenince, teknoloji dünyasında yeni bir rekabetin fitili ateşlenmiş oldu.

Bunun en önemli göstergesi ise Mark Zuckerberg’in son dönemde yaptığı açıklamalar. Zuckerberg, son günlerde sık sık Apple’ı hedef alan açıklamalarda bulunuyor. Daha önce MetaVerse’e yaklaşımını eleştiren, bir diğer açıklamasında da WhatsApp’ın iMessages’tan çok daha güvenli olduğunu söyleyen Zuckerberg, bu kez de App Store’u hedef aldı.

Mark Zuckerberg metaverse planlarında zararlı çıktı

The New York Times DealBook zirvesinde konuşan Mark Zuckerberg, Apple’ın App Store politikalarının sürdürülemez olduğunu söyledi. Ayrıca Apple’ın uyguladığı politikalar yüzünden App Store’un şu anda şirketler için iyi bir yer olmadığını ifade etti. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Elon Musk da benzer bir açıklamaya imza atmıştı. Zuckerberg de açıklamasında Musk’ın bu çıkışına dikkat çekti ve Musk ile Apple arasındaki süreci ilgiyle takip ettiğini söyledi.

Apple’ın App Store’daki politikalarını eleştiren Zuckerberg, Google ve Play Store hakkında ise olumlu konuştu. Android uygulamalarının kullanım politikalarının çok daha iyi olduğunu söyledi.

Samsung Galaxy S23’ün çıkış tarihi netleşiyor