WhatsApp çifte standart uygulayacak: Türkiye Avrupa’dan dışlanıyor!

WhatsApp yeni özellikler

Gündeme bomba gibi düşen WhatsApp çifte standart uygulaması yeni tartışmaların kapısını araladı. Facebook sözleşmesi ile ilgili bakın nasıl bir haksızlık yapılacak.

Dünyanın en tartışmalı uygulamalarından bir tanesi olan WhatsApp, çifte standart uygulayacak. Avrupa ve Türkiye ne yazık ki aynı muameleyi görmeyecek. Peki Facebook nasıl bir karar aldı da böyle bir sonuca neden oldu. Hatırlayacağınız üzere Facebook şirketi, bazı verilerin kendisi ile paylaşılacağını söylemişti.

Buna göre WhatsApp kullanıcıları aynı zamanda Facebook ile de tüm bilgilerini paylaşacak. Üstelik skandal bununla da kalmadı. Yepyeni bir tartışma daha başladı.

WhatsApp platformu Türkiye’deki kullanıcıları dışlayacak

WhatsApp ile alakalı verilen veri paylaşım kararı, sert tartışmaların fitilini ateşledi. Buna göre WhatsApp, sadece Avrupa’da veri paylaşımı yapmayacak. Şirket 8 Şubat 2021’de gelecek olan yeni güncelleme ile birlikte tüm verileri Facebook’a aktaracak.

WhatsApp çifte standart

Avrupa ülkelerindeki WhatsApp kullanıcılarından böyle birşey istenmeyecek. Yani Avrupalılar verilerini Facebook ile paylaşmayacak. Fakat Türkiye’deki kullanıcılar verilerini tüm Facebook şirketi ile paylaşacak. Bu durum çifte standarta neden olacak. Peki WhatsApp kullanıcıları hangi verilerini Facebook ile paylaşacak.

Hesap bilgileri, mesajlar, bağlantılar, durum bilgisi, işlem ve ödeme verileri, müşteri desteği ve diğer iletişimler, kullanım ve kayıt bilgileri Facebook tarafından alınabilecek ve işlenecek. Ayrıca şirketin tüm konum verilerinize ulaşma imkanı da olacak.

Almanya, Andorra, Avusturya, Azorlar, Belçika, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Fransız Guyanası, Guadeloupe, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Kanarya Adaları, Kıbrıs Cumhuriyeti gibi ülkelerde WhatsApp kullanıcıları veri paylaşımı yapmayacak. Bu çifte standart, daha şimdiden çok büyük tartışmalara neden oldu bile. Peki siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?