Twitter ve Facebook Donald Trump’ı askıya aldı

Twitter Donald Trump'ı askıya aldı

ABD’de Kongre binasına yönelik baskın sırasında kışkırtıcı açıklamalar yapan ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter hesabı, geçici olarak askıya alındı.

Şirket, Trump’ın hesabını 12 saat boyunca kilitlediğini bildirdi. Trump’ın daha önce şiddeti teşvik ettiği iddia edilen üç tweet’i kaldırılması gerektiği belirtildi.

Twitter, Trump’un hesabını takip etmeye devam edecek

Şirket, “Washington, D.C.’deki benzeri görülmemiş ve devam eden şiddetli durumun bir sonucu olarak, Sivil Dürüstlük politikamızın ciddi ihlalleri nedeniyle bugün erken saatlerde yayınlanan üç @realDonaldTrump Tweet’in kaldırılmasını talep ettik” diye yazdı @realDonaldTrump hesabının söz konusu tweetleri kaldırmasının ardından, 12 saat süreyle kilitleneceği anlamına gelir. Tweetler kaldırılmazsa da hesap kilitli kalacak.
Şirket, gelecekte kuralları çiğnerse Trump’ın hesabının kalıcı olarak askıya alınmasıyla sonuçlanacağını da ekledi.

Twitter Donald Trump'ı askıya aldı

Sosyal platform, Trump’ın hesabına dair faaliyetleri incelemeye devam ediyor. Twitter’da yapılan açıklamalar dahil olmak üzere durumu gerçek zamanlı olarak değerlendirmeye takip eden platform, “Yaptırımımızda daha fazla yükseltme gerekliyse halkı bilgilendireceğiz. ” şeklinde konuştu.

Günün erken saatlerinde sosyal platform, Trump’tan gelen mesajların bir “şiddet riskli” oluşturduğu uyarısı da dahil olmak üzere yeni etiketler ekledi.

Facebook da olaya dahil oldu!

Facebook da Twitter’ın yaptığını yaparak ABD Başkanı’nın hesabını 24 saatliğine kapattı. Facebook Trump’ın Instagram hesabını da söz konusu bloklamaya dahil etti. Trump’ın Facebook sayfasında yayımlandığı yazıların ve 1 milyondan fazla kişi tarafından görüldüğü kaydedildi.

Samsung Galaxy S21 Ultra kamera özellikleri belli oldu!