WhatsApp 400 bin kullanıcıyı engelledi: İşte nedeni

WhatsApp çifte standart

Dünyanın en büyük anlık mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi olan WhatsApp 400 bin kullanıcı ile ilgili son derece ilginç bir karar aldı. İşte özellikle Whatsapp kullanan herkesi ilgilendiren haberimizin detayları.

Siyasi çalışmalarda en önemli faktörlerden birisi de hiç şüphesiz halka ulaşmaktır. Kimileri bu konuda çok başarılı olurken bazıları ise farklı yollar seçebiliyor. Örneğin kısa bir süre önce Brezilya ve bazı Afrika ülkelerinde siyasi seçimler için WhatsApp kullanılmıştı. 256 farklı gruba mesaj atabilen siyasi propagandacılar, böylece hedeflerine ulaşmaya çalışmıştı.

WhatsApp 400 bin kullanıcıyı tamamen sildi

WhatsApp üzerinden çeşitli gruplara mesajlar atan ve sahte haberlerin yayılmasını sağlayan yüz binlerce kullanıcı kuruluş tarafından engellendi. Daha önceden 256 farklı gruba mesaj gönderilebilirken, şimdi ise sadece 5 gruba aynı anda mesaj atılabiliyor.

WhatsApp 400 bin kullanici

Şirketin bu uygulaması güçlü bir etki oluşturmasına rağmen WhatsApp içerisinde siyasi faaliyetlerini sürdüren kişiler yine durmadı. Bunun üzerine kuruluş 400.000 WhatsApp kullanıcısını siyasi haberler yaymak iddiası ile sildi. Her ne kadar Facebook çok büyük veri ihlalleri ile çalkalansa bile, yine de WhatsApp konusunda hassas davranıyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamada WhatsApp’ın şifreli bir platform olduğu ve hesap davranışlarının kontrol altına alınması gerektiği ifade edildi. Peki sizce WhatsApp tarafından alınan bu karar doğru mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

WhatsApp Business yeni bir özellik kazandı