WhatsApp dolandırıcıları iş başında: İşte akıl almaz dolandırıcılık yöntemi!

WhatsApp çifte standart

Birçok kişinin canını yakan WhatsApp dolandırıcıları iş başında. Bu sefer kullandıkları yöntem gerçekten de akıl alır gibi değil.

Pandemi döneminde sayıları rekor kıran WhatsApp dolandırıcıları iş çevirmeye devam ediyor. Bu sefer kullandıkları yöntem diğerlerinden biraz daha farklı. Genel olarak kullanılan WhatsApp dolandırıcılık yöntemlerini az çok bilirsiniz. Mesela WhatsApp uygulamasından sizlere link gönderilir ve buna tıklamanız istenir.

Tıkladığınız link cihazınıza virüs bulaştırır ve böylece tüm bilgilerinize erişebilirler. Ayrıca daha başka sızma yöntemlerinin denendiği de biliniyor. Fakat bilgisayar korsanları bu defa yaşlı insanları hedef almış gibi görünüyor.

WhatsApp hırsızları bakın hangi yöntemi kullanıyor

Yayınlanan bir Twitter ile birlikte WhatsApp dolandırıcılarının foyası ortaya çıktı. Paylaşımda yaşlı insanlara WhatsApp kilidinin kırıldığı ile ilgili mesajlar gönderiliyor. Bu mesajların gerçek olduğunu ve WhatsApp mesajlarına eriştiklerini görenler korkuyor.

WhatsApp dolandırıcıları

Kısa mesaj olarak gelen gönderiler hemen ardından bir irtibat numarası ile son buluyor. Bu numarayı aramanız halinde probleminizin çözüleceği söyleniyor. Elbette numarayı aradığınızda dolandırılıyorsunuz ya da verilen linke tıklamanız ile birlikte cihazınızda yer alan bütün veriler ele geçirilebiliyor. Her ne kadar kulağa komik gelse bile yine de yaşlı insanlar için bu tür hileler genellikle düşürücü oluyor.

Teknoloji dünyasında yaşanan her gelişme aynı zamanda beraberinde güvenlik açıkları getiriyor. Bu nedenle özellikle yaşlı insanların ve teknolojiye uzak olan kişilerin bu konularda daha fazla uyarılması şart. Peki siz bu “WhatsApp dolandırıcılık yöntemi” ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Hackerlardan korumak için sizce neler yapılabilir?