Wednesday, Netflix’in en çok izlenen dizileri arasına girdi

Wednesday

Son dönemin çok konuşulan dizisi Wednesday, gördüğü büyük ilgi sayesinde Netflix’in bugüne kadar en çok izlenen üçüncü İngilizce dizisi oldu.

Son dönemde üst üste çok konuşulan işlere imza atan Netflix, Monster: Jeffrey Dahmer Story ile büyük bir başarıya imza attıktan sonra bu kez de Wednesday ile adından söz ettiriyor. 23 Kasım’da Netflix’te izleyici ile buluşan dizi, bir anda en çok konuşulan yapımlardan biri haline geldi. İzleyicilerden büyük ilgi gören Wednesday, Netflix adına da büyük bir başarıya imza attı.

Hatırlarsanız dizi, ilk haftasında 341.23 milyon saat izlenerek Netflix adına yeni bir rekora imza atmıştı. Netflix’in ilk haftasında en çok izlenen İngilizce dizisi olan Wednesday, sonraki haftalarda da bu başarısını sürdürdü ve bu sayede Netflix’in en çok izlenen dizileri arasına girdi. Dizi, bugün itibarıyla Netflix’in en çok izlenen üçüncü İngilizce dizisi konumunda. Onun önünde Stranger Things ve Monster: Jeffrey Dahmer yer alıyor. İngilizce olmayan diziler de hesaba katılınca ise en tepede Squid Game yer alıyor.

wednesday 2

Usta yönetmen Tim Burton’ın yaratıcısı olduğu Wednesday dizisi, meşhur Addams ailesinin diziyle aynı adı taşıyan ufak kızına odaklanıyor. İlk olarak 1938’de karikatür karakterleri olarak okuyucuların karşısına çıkan The Addams Family, yani Addams Ailesi, sonraki yıllarda hem dizi uyarlamasıyla hem de 90’larda çıkan filmleriyle geniş kitlelere ulaştı. The Addams Family, okuyucular ve izleyiciler üzerinde yarattığı etkiyle kendisinden sonra gelen pek çok işe ve sanatçıya ilham verdi. Dizinin yaratıcısı olan Tim Burton da bu isimlerden biri. Belki dizi de başarısını bu hayranlığa borçlu.

Apple VR/AR gözlüğü gecikebilir