Netflix’te zirve el değiştirdi

Netflix

Netflix’te en çok izlenen filmler listesinde zirve el değiştirdi. İki haftadır ilk sırada olan Glass Onion’ı Christian Bale’ın yeni filmi zirveden indirdi.

2022 finansal olarak Netflix için oldukça sıkıntılı geçmiş olsa da söz konusu içeriklerin popülerliği olduğunda platform aslında oldukça iyi bir yıl geçirdi. Hem Monster: Jeffrey Dahmer Story hem de Wednesday, platformda bugüne kadar en çok izlenen diziler arasına girerken, yılın sonlarına doğru yayınlanan Glass Onion: A Knives Out Mystery de platformda bugüne kadar en çok izlenen filmlerden biri oldu.

2019 yapımı Bıçaklar Çekildi (Knives Out) filminin devamı olan Glass Onion: A Knives Out Mystery, izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı. Yayınlandıktan kısa süre sonra Netflix’in bugüne kadar en çok izlenen 10 filmi listesine giriş yapan Glass Onion, sonraki günlerde de listede tırmanmaya devam etti. Film, yayınlandığı günden beri platformda en çok izlenen film konumundaydı. Ancak Glass Onion’ın zirvedeki macerası nihayet sona erdi. Bu hafta yayınlanan yeni bir film, Glass Onion’ı zirveden indirdi.

glass onion

Büyük başarı yakalayan Glass Onion’ı zirveden indiren film, yıldız oyuncu Christian Bale’ın başrolünü üstlendiği The Pale Blue Eye oldu. Gotik gizem eserleriyle tanınan efsanevi yazar Edgar Allan Poe’nun da dahil olduğu bir cinayet hikayesi anlatan Solgun Mavi Gözler (The Pale Blue Eye), izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı ve Glass Onion’ı zirveden indirerek bu hafta Netflix’te en çok izlenen film oldu. Film 70’ten fazla ülkede ilk sırayı aldı.

Microsoft’un 1 milyar dolarlık ChatGPT kumarı tuttu