Volvo bilgisayar korsanlarının saldırısı ile karşı karşıya: Veriler ele geçirildi

Kitapyurdu hack'lendi mi? Kullanıcı bilgileri tehlikede olabilir

Volvo bilgisayar korsanlarının saldırılarına maruz kalıyor. Özellikle son dönemlerde bu saldırıların büyük oranda artış gösterdiğini söyleyebiliriz. Hadi gelin konuyla ilgili merak edilen ayrıntılara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük otomobil şirketleri içerisinde yer alan Volvo bilgisayar korsanlarının saldırıları nedeniyle zor durumda. Şirket tarafından cuma günü yapılan açıklamalara bakıldığında üçüncü bir şahıs tarafından yasadışı olarak dosyalara erişildiği ifade edildi. Yani bazı dosyalar hacklendi.

İlk etapta herkes sürücü verilerinin çalındığını düşündü. Ancak Volvo tarafından yapılan açıklamalara göre sürücülerin bilgileri güvende. Bundan ziyade saldırı tam olarak Volvo Cars hedefli olarak gerçekleştirildi. Yani şirketin kendisi buradan saldırıya uğrayan taraf oldu. Bir fidye yazılım grubu olan Snatch, Volvo markasından bazı bilgileri ele geçirdiğini itiraf etti.

Volvo bilgisayar korsanlarının hedefinde

İsveç’li şirket tarafından yapılan açıklamalara göre konu ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Mevcut bilgilere bakıldığında henüz kullanıcı verilerinin tehlikede olmadığı görülüyor. Fakat akıllara tuhaf bir soru işareti takıldı. Siber saldırı grubu doğrudan araştırma ve geliştirme biriminden bilgi çaldı.

Volvo bilgisayar korsanlarının

Yaşanan bu gelişme Volvo markasının rakiplerinden birisi tarafından saldırı gerçekleştirilmiş olma ihtimalini gündeme getirdi. Bildiğiniz üzere otomotiv sektörü fazlasıyla rekabete dayalı bir ortam. Geçtiğimiz yıl Tesla markasının verilerini ele geçirmek isteyen bir hacker yakalanmıştı.

Yemeksepeti kullanıcı verileri yakında herkesle paylaşılabilir: Hackerlar ısrarcı

Volvo bilgisayar korsanlarının siber saldırısı sonrasında güvenliğe çok daha fazla önem vermeye başladı. Fakat bilgisayar korsanları şu anda darknet üzerinden bilgileri satışa çıkardı. Peki siz Volvo ile ilgili yaşanan bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden konuyla ilgili fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.