FBI bilgisayar korsanlarının hedefi oldu: Şehir efsanesi gerçekleşti

milyarlarca şifre

FBI bilgisayar korsanlarının hedefi olarak görülüyor. Aslına bakacak olursanız birçok hacker için bu kurum büyük bir önem taşıyor. Hadi gelin yaşanan bu olay ile ilgili detaylara birlikte bakalım.

ABD’nin en önemli kurumlarından bir tanesi olan FBI bilgisayar korsanlarının hedefi haline geldi. Siber güvenlik ile ilgili paylaşımlar yapan sayfalar genellikle “FBI hacking” gibi ifadelere yer vermeyi seviyor. Neredeyse tüm hackerlar için bu kurumu hacklemek büyük bir fantazi.

Görünüşe bakılırsa bir hacker grubu bunu gerçekleştirdi. ABD’nin en önemli kurumlarından bir tanesi olan FBI hackerlar tarafından saldırıya uğradı. Sahte e-postalar bu kurumun adına başka kişilere gitti. Mesajları alanlar ilginç bir içerik ile karşılaştı. Bu e-postada herkesin dikkatli olması gerektiği yazıyordu.

FBI bilgisayar korsanlarının saldırısı ile karşı karşıya

E-posta gönderen bilgisayar korsanları vatandaşların panik olmasına neden oldu. Gönderilen mesajda “karanlık derebeyi” isimli bir hacker grubunun haraç kesmek için zincir saldırılara başladığı yazıyordu. Muhtemelen bu grup kurumu hackledi.

FBI bilgisayar korsanlarının

Bilgisayar korsanları isimlerinin herkes tarafından duyulması için farklı yöntemler deniyor. Böylece büyük bir şöhrete kavuşabiliyorlar. İşte tam da bu nedenle FBI ele geçirildi. Yaklaşık olarak 100 bin civarında kişinin bu mesajı aldığı ifade ediliyor. FBI bilgisayar korsanlarının hedefi olmaya devam ediyor.

Donald Trump web sitesi bir Türk hacker tarafından hacklendi!

Kurum tarafından yapılan açıklamalarda bunun bir hacker saldırısı olmama ihtimalinden de bahsedildi. Onlara göre kurumun sunucularına erişim izni olan bir isim tarafından bu e-postalar gönderilmiş olabilir. Peki siz yaşanan bu siber güvenlik açığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.