iPhone kritik güvenlik açıkları ile karşı karşıya: Herkes tehlikede

iPhone 14 mini

iPhone kritik güvenlik açıkları birçok sistemi olumsuz yönde etkiliyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Siber Güvenlik Uzmanları iPhone kritik güvenlik açıkları konusunda uyarılarda bulundu. İngiltere merkezli olarak yapılan araştırmalar problemin tahmin edilenden çok daha büyük olduğunu düşünüyor. Birmingham Üniversitesi ve Surrey Üniversitesi tarafından yapılan çalışmalar ile birlikte kritik güvenlik sorunları ortaya çıktı.

Bazı kullanıcılar iPhone ekran kilidi bile açmadan Apple üzerinden para transferi yapılmasını sağladı. Bu kritik güvenlik problemi bilgisayar korsanlarının kolaylıkla aranıza erişebileceğini gösteriyor. Siber güvenlik uzmanları sadece Visa kullanıcılarının tehlikede olduğunu açıkladı. Mastercard kullananlar ile ilgili herhangi bir problem yok.

iPhone kritik güvenlik açıkları endişe yaratıyor

Ortaya çıkan güvenlik açığına bakıldığında bilgisayar korsanlarının 1000 sterline kadar para aktarma yapabildiği görülüyor. Üstelik onların kullandığı yöntem son derece yaygın ortadaki adam saldırısı olarak bilinen yöntem ile birlikte tüketicilerin haberi bile olmadan banka hesapları ele geçirilebiliyor.

iPhone kritik güvenlik açıkları

Siber güvenlik uzmanı Andreea Radu, Apple ve Visa markalarına durumun bildirildiğini ancak iki tarafın da buna kayıtsız kaldığını söyledi. Her iki tarafın sorumluluğunu kabul etmesi ve hatayı düzeltmesi gerekiyor. Aksi halde kullanıcılar paralarının önemli bir bölümünü kaybedebilir. iPhone kritik güvenlik açıkları bu nedenle büyük öneme sahip.

iPhone 13 Pro videoda rakip tanımıyor!

Visa tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında şirketin güvenlik tehditlerini sonradan ciddiye aldığı görülüyor. Ayrıca ödeme güvenliğini güçlendirmek için ek yöntemlere başvurabileceklerini söylüyorlar. Eğer Visa kartınız varsa ve iPhone kullanıyorsanız herhangi bir transfer olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.