Hacker’lar Sizin Peşinizde Olabilir!

Hackerlar Sizin Pesinizde Olabilir

Geçtiğimiz günlerde iCloud üzerinde yaşanan büyük saldırının ardından hacker saldırıları tekrar gündeme oturdu.

Çoğu kişinin sandığının aksine bilgisayar korsanlarının tek hedefi ünlü isimler değil.

Hacker'lar Sizin Pesinizde Olabilir!

Bildiğiniz gibi Hollywood yıldızlarının özel fotoğraflarını gizledikleri iCloud hesaplarına saldırı gerçekleşmiş ve internete sızdırılmıştı. Bu olaydan sonra tekrar gündeme gelen bilgisayar korsanları, sıradan kullanıcıları sanıldığından daha fazla etkiliyor olabilir.

İngiliz yetkilileri tarafından yapılan bir açıklamaya göre, her yıl binlerce insanın görüntüleri evlerindeki web kameraları ve güvenlik kameraları aracılığıyla bilgisayar korsanlarının eline geçiyor. Ebeveynlerin çocuklarını kontrol etmek amacıyla yerleştirdikleri kameralar ve güvenlik kameralarının hedef alındığı ve bu vasıtayla binlerce kişinin özel hayatına ulaşılabildiği belirtiliyor.

İngiltere’de her yıl yaklaşık 350.000 adet kamera satıldığını vurgulayan yetkililer, çoğunlukla bu kameralardaki şifreyi değiştirmeyen kullanıcıların kendilerini saldırıya açık hale bıraktıkları belirtiliyor. Önlem almadıkları için çoğu kişinin farkında olmadan tüm özel yaşantılarını bilgisayar korsanlarının eline bıraktığını belirten yetkililer, kullanıcıları satın aldıkları kayıt cihazlarının şifrelerini değiştirmeleri ve güçlü bir şifre belirlemeleri konusunda uyarıyor.

Peki siz kullandığınız cihazların güvenliğinden ne kadar eminsiniz?

iPhone’lar Türkiye’de Ön Siparişe Açıldı!