NASA Mars görevini durdurma kararı aldı: Kimse bunu beklemiyordu

NASA Mars görevini

NASA Mars görevini durdurmak zorunda kaldı. Böylece çok önemli bir proje daha tehlikeye girmiş oldu. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün ayrıntılara birlikte göz atalım.

Birçok kişinin merakla takip ettiği NASA Mars görevini bazı kötü koşullar aksattı. Helikopter ve gezici arasında ufak bir iletişim problemi olduğu ifade ediliyor. Bilmeyenler için kısaca Mars görevinin ekipmanlarından bahsedelim. NASA tarafından gönderilen ekipmanlar içerisinde Perseverance ana araç olarak görev yapıyor.

Bu araca bağlı olarak çalışan helikopter ise genelde ulaşılması zor noktalara gidiyor. Mesela ana araç dağlara tırmanamıyor. Fakat helikopter bu dağlara doğru yükselerek görüntü elde edebiliyor. Bunun çok işe yaradığını söyleyebiliriz fakat bu iki donanım arasında bağlantı sağlanamıyor

NASA Mars görevini uzatmak zorunda kalabilir

Yapılan açıklamalara bakıldığında 5 Aralık Pazar günü her şeyin gerçekleştiği ifade ediliyor. Helikopterin 17. uçuşunun ardından iniş yaparken sorun yaşadığı açıklandı. Hatta NASA ekibi helikopterin güvenli bir şekilde inip inmediğinden emin değil. Bununla ilgili herhangi bir fotoğraf da bulunmuyor.

NASA Mars görevini

NASA mühendisleri problemin donanımsal olmadığını düşünüyor. Onlara göre radyo frekansları ile ilgili bir sorun var. Bu problemin çözülmesi ile birlikte iki araç arasında bağlantı kurulabilir. Helikopter tarafından elde edilen veriler ana cihaza aktarılıyor. Buradan da NASA sunucularına gönderiliyor. Ancak bu defa bağlantı kopma problemi yaşandı.

NASA astronot seçimlerine başladı: Çok zorlanacaklar

NASA Mars görevini tüm bu nedenlerden dolayı durdurma kararı aldı. Bağlantı yeniden sağlandığında bu göreve devam edilecek. NASA mühendisleri bir hafta içerisinde bu problemin çözülmesini bekliyor. Aksi halde Mars görevi beklenenden çok daha fazla uzayacak. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.