Volkswagen elektrikli otomobil için beklenen hamleyi yapıyor

Volkswagen elektrikli araç

Avrupa Birliği’nin 2030 yılından itibaren birlik sınırları içerisinde yalnızca elektrikli araç üretilmesi kararına karşı en çok ses yükselten ülke olan Almanya olmasına rağmen, Volkswagen’ın Norveç kararı şaşkınlık yarattı.

Volkswagen elektrikli otomobil için beklenen hamleyi yapıyor. Otomobil üretimi denildiğinde akla Almanya, Alman otomotiv üreticisi denildiği zamansa akla Volkswagen gelir. Dünyanın en büyük otomotiv markalarından biri olan şirket, bugünkü pazar payını yarın da koruyabilmek için var gücüyle çalışmaya devam ediyor.

Volkswagen elektrikli araç

İşte bu yüzden Avrupa Birliği’nin 2030 yılından itibaren birlik sınırları içerisinde benzin ve dizel ile çalışan araç üretimini yasaklayacak olması, en çok VW’ye zarar verebilir. Bununla birlikte Alman otomotiv devi bu durumu çok da dert etmiyor olabilir.

Volkswagen elektrikli araç

Volkswagen elektrikli otomobil için beklenen hamleyi yapıyor

Şirket tarafından bugün yapılan yeni açıklamaya göre, Volkswagen 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Norveç’te yalnızca tam elektrikle çalışan araba modellerini satacak. Bu gerçekten oldukça radikal bir karar. Çünkü normal şartlar altında Volkswagen bu ülkede de tıpkı diğer bölgelerde olduğu gibi en az 6 yıl daha içten yanmalı motorlu araçla satabilir. Ancak şirketin tam elektrikli modellerinin bu ülkede ulaştığı başarılar, Alman otomotiv devini cesaretlendirmiş olabilir.

Volkswagen, içten yanmalı motorlu araçların sonunu getirecek!

Nitekim iki yıl önce satışa sunulan ID.3 modeli Norveç’in en çok satılan tam elektrikli otomobil markası olmuştu. Bu unvanını bir hayli uzun süre devam ettiren ID.3 bu sene koltuğunu Tesla Model Y’ye kaptırdı. Ancak bir diğer Volkswagen modeli olan ID.4 selefinin başarısını sürdürerek Model Y’den sonra ikinci sıraya yerleşmesini bildi.

TikTok kredi kartı bilgilerini görebiliyor!