Nissan yeni elektrikli aracını yakında tanıtacak: Fiyatı uygun olabilir (Video)

Nissan Juke

Nissan yeni elektrikli aracını yakında kullanıcılarla buluşturacak. Elektrikli otomobil modelleri son dönemlerde büyük bir beğeni kazanıyor. Otomotiv devi bunu kaçırmak istemedi.

Dünyanın en büyük otomobil devleri içerisinde yer alan Nissan, yeni elektrikli aracını tanıtmak için kolları sıvadı. Şirket, bu yeni otomobil modelinde hem tasarıma hem de uygun fiyata önem verecek gibi görünüyor. Bundan önce SUV modeli olarak piyasaya sunulan Murano aracı gündem yaratmıştı.

Nissan genellikle ortalama fiyata sahip araçlar üretmesi ile biliniyor. Şirket genelde yüksek fiyatlara yer vermiyor. Elektrikli araçlar için de benzer bir yol haritası izlediğini görüyoruz. Şirketin bu yeni üreteceği elektrikli araç modeli giriş seviye olacağı için uygun bir fiyata satışa sunulabilir. En azından beklentiler bu yönde.

Nissan yeni elektrikli aracını satışa sunacak

Ortaya çıkan son detaylara göre Nissan ve Mitsubishi iş ortaklığı ile birlikte yeni bir araç üretiliyor. Tamamen elektrikli olan bu araç Renault tarafından tasarlandı. Nissan böylece hem Mitsubishi hem de Renault markalarını bir proje içerisinde birleştirmeyi başardı.

Alliance 2030 yol haritası kapsamında üretilmesi planlanan bu araç hem tasarım hem de fiyat bakımından ilgi çekici olabilir. Tamamen yeni model Nissan tarafından tasarlanacak olan bu araç, Renault ile ortak platform üzerinden geliştirilecek. Mitsubishi ise daha çok motor konusunda destek verecek.

Peugeot SUV tarafında Nissan’ı solladı

Nissan yeni elektrikli aracını tanıtmaya hazırlanırken diğer markalar benzer faaliyetlere sahip. Avrupa Birliği’nin 2030 yılından itibaren tamamen elektrikli araç satışına geçecek olması birçok otomotiv devini harekete geçirdi. Küresel çapta elektrikli araçlar daha fazla rağbet görecek. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.