Apple MacBook modelleri için self servis programını başlatıyor

Apple geçtiğimiz çeyrekte rekor sayıda MacBook sattığını duyurdu

Apple’ın Self Servis Onarım programı artık iPhone’larla sınırlı değil. Şirket, 23 Ağustos’ta programa M1 tabanlı MacBook Air ve Pro sistemleri ekleyerek dizüstü bilgisayarınızı evde tamir edebilmeniz için resmi parçalara ve araçlara erişmenizi sağlıyor.

Apple MacBook modelleri için self servis programını başlatıyor. Artık ekranı, pili (artı üst kasa), izleme dörtgenini ve diğer ana bileşenleri kendiniz değiştirebilirsiniz. Bunun için, daha önce olduğu gibi, bir Apple perakende mağazasında veya yetkili tamirhanede bulacağınız aynı kaynakların “birçoğu”nu kullanacaksınız.

M2 Pro ve Max çipli Apple MacBook Pro'lar bu sonbaharda geliyor!

Bir tamir takımı kiralamak için 49 dolar ödemek gerekiyor. TechCrunch, parça fiyatlandırmasının, bir ses kartı için 12 ABD Doları ile bir anakart için 580 ABD Doları arasında değiştiğini belirtiyor. Bu fiyatlardan faydalanabilmek için eski parçalarınızı takas etmeniz gerekiyor (aksi takdirde bir anakart üç kat daha pahalıya mal oluyor), ancak Apple kurtaramayacağı her şeyi geri dönüştürüyor. Ancak bunu bir bellek veya depolama yükseltmesi olarak kullanmayı beklemeyin – kendi bilgisayarınızla eşleşmeyen bir kart satın alırsanız Apple, tutarın tamamını tahsil ediyor.

M2 Pro ve Max çipli Apple MacBook Pro'lar bu sonbaharda geliyor!

Apple MacBook modelleri için self servis programını başlatıyor

Programın bu yıl içinde daha fazla Mac’e ve ülkeye yayılması bekleniyor. Her zamanki gibi, Apple onarımları yalnızca deneyimli kullanıcılara öneriyor ve müşterilerin “büyük çoğunluğunu” hala onaylı servislere yönlendiriyor.

Apple geçtiğimiz çeyrekte rekor sayıda MacBook sattığını duyurdu

Program ABD’de nisan ayında başladı. Siz de Mac’inizin bakımı için bir teknisyene güvenmek istemiyorsanız, bu  sizin için de hoş bir haber olabilir.

Netflix oyun sevdasından henüz vazgeçmiş değil