İklim anlaşması iki otomotiv şirketi tarafından reddedildi

Otomotiv Sanayii Derneği

Tüm dünyanın gözünü çevirdiği iklim anlaşması iki otomotiv firması tarafından kabul edilmedi. Bu şirketler dünya kamuoyundan olumsuz tepki aldı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Küresel çapta emisyon oranını önemli ölçüde azaltması planlanan iklim anlaşması iki otomotiv şirketi tarafından reddedildi. Bildiğiniz üzere son dönemlerde elektrikli araçlara ilgi artıyor. Türkiye kendi elektrikli otomobilini üretmek için düğmeye bastı ve TOGG ortaya çıktı. Yapılan iklim anlaşması ise tüm ülkelerde elektrikli araçları kullandırmaya teşvik ediyor.

İskoçya’nın Glasgow kentinde birçok otomobil üreticisi buluştu. Neredeyse tamamı iklim anlaşmasını kabul etti. Ancak Volkswagen ve Toyota bu anlaşmaya imza atmadı. Böylece iki firma mevcut anlaşmanın dışında kalmış oldu. Bu iklim anlaşmasına göre otomotiv üreticileri içten yanmalı motora sahip araç tasarlamayacak.

İklim anlaşması iki otomotiv markasından red yedi

Yapılan anlaşma Volkswagen ve Toyota engeline takıldı. Bu iki markanın anlaşmaya imza atmaması nedeniyle tam bir birlik sağlanamadı. Ancak diğer şirketler bu konuda sürece uyum göstereceklerini ifade etti. Peki ne oldu da bu iki marka böyle bir anlaşmaya imza atmadı.

iklim anlaşması iki otomotiv

Toyota ve Volkswagen tarafından yapılan açıklamaya göre şirketin müşterileri henüz buna hazır değil. Afrika, Asya ve Ortadoğu gibi bölgelerde müşteriler şarj alt yapısı olmadığı için elektrikli araçları tercih etmiyor. Bu nedenle iki otomotiv markası elektrikli araç üretip satmakta zorlanabilir. İklim anlaşması bazı şirketlerin müşteri engeline takıldı.

Volkswagen Polo fiyatları çıldırdı!

Her ne kadar Volkswagen ve Toyota anlaşmayı imzalamasa bile yine de önemli bir söz verdiler. Avrupa ve Kuzey Amerika gibi bölgelerde bu tür anlaşmalara uyacaklarını söylediler. Türkiye ise bu anlaşmaya imza atan ülkeler içerisinde yer alıyor. Ülkede 2040 yılından itibaren içten yanmalı motora sahip araçların satışı yasaklanacak. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.