App Store, Rusya’nın en büyük sosyal medya uygulamasını kaldırdı

VK App Store

Rusya’nın en büyük sosyal medya uygulaması olan ve milyonlarca kullanıcıya ulaşan VK, Apple tarafından App Store’dan kaldırıldı.

Bugün sosyal ağlar dediğimizde pek çoğumuzun aklına Facebook ve Twitter gibi Amerika merkezli sosyal medya devleri geliyor olsa da aslında Rusya ve Çin gibi ülkelerde bu uygulamaların yerine lokal sosyal ağlar daha çok kullanılıyor. Bildiğiniz gibi Çin’de en çok kullanılan sosyal ağların başında Weibo geliyor. Rusya’da ise yine yerli bir sosyal ağ olan VK kullanılıyor.

Rusya dışında çok karşılığı olmasa da Rusyalılar için en popüler sosyal medya uygulaması olan VK, bu popülaritesine rağmen ciddi bir darbe yemekten kurtulamadı. Apple, Ukrayna işgali yüzünden Rusya çıkışlı ürün ve hizmetlere uygulanan ambargonun bir parçası olarak VK uygulamasını App Store’dan attı.

Apple App Store, eski uygulamaları kaldırıyor

Mobil uygulama analizlerine odaklanan Apptopia şirketinin yöneticisi Adam Blacker tarafından paylaşılan verilere göre VK uygulaması, 2015 yılından bu yana App Store ve PlayStore’da toplam 211 milyon indirmeye ulaşmıştı. Bu da VK’nın hem iOS’ta hem de Android’de en popüler uygulamalardan biri olduğunu gösteriyor. Ancak bu popülaritesi VK’yı Apple’dan kurtarmaya yetmedi.

VK yönetimi Apple’ın bu kararının ardından bir açıklama yayınlayarak, her ne kadar uygulama artık App Store’dan indirilemiyor olsa da halihazırda uygulamayı indiren kişilerin uygulamayı sorun yaşamadan kullanmaya devam edebileceklerini söyledi. Apple da yayınladığı açıklamada bu durumu doğruladı.

Sahte Zoom siteleri virüs saçıyor