TikTok sahte hesaplara geçit vermiyor

TikTok sanal gerçeklik çalışmalarını

TikTok, sahte hesaplara geçit vermiyor. Uygulamada silinen fake hesapların sayısı yüzde 61 artarak 33.6 milyona ulaştı.

Bildiğiniz gibi TikTok bugün özellikle gençler arasında en çok kullanılan uygulamalardan biri haline gelmiş durumda. Öyle ki Instagram ve YouTube gibi devler bile onun özelliklerini taklit etmeye çalışıyor. Uygulamanın her geçen gün artan popülaritesi, daha sıkı bir moderasyon ihtiyacını da beraberinde getiriyor. TikTok’un sahibi olan ByteDance şirketi de kullanıcılara mümkün olan en iyi deneyimi sunabilmek için sıkı bir çalışma yürütüyor. Bu çalışmanın önemli bir parçası da uygulamadaki deneyimi zedeleyebilecek içerikleri ve hesapları kaldırmak.

Bu mali çeyreğin şeffaflık raporunu açıklayan ByteDance, bu yıl nisan-haziran ayları arasında çok sayıda sahte hesabı platformdan kaldırdığını açıkladı. Silinen sahte hesap sayısı son çeyrekte yüzde 61 artarak 33.6 milyona ulaştı. Geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine kıyasla ise silinen fake hesap sayısı yüzde 2000 artmış durumda. Bu da ByteDance’in bu konuda eskisine göre çok daha katı bir politika izlediğini gösteriyor.

TikTok işten çıkarımlara başladı!

ByteDance’in hangi hesapları sahte hesap olarak nitelendirdiği konusunda net bir veri paylaşılmadı. Ancak şirket tarafından paylaşılan kısıtlı bilgiye bakılırsa, sahte hesap denince kastedilen şey aslında kendisini olmadığı birisi gibi gösterenler. Yani uydurma bir mail adresiyle hesap açanlar değil de bir başka kişinin adını ve bilgilerini kullanarak hesap açıp kendisini o gibi gösterenler. Genelde bu kişi bir ünlü ya da politikacı oluyor. Aynı şekilde bazı tüzel kişiler ve markalar için de sahte hesaplar açılabiliyor.

Sahte Zoom siteleri virüs saçıyor