Sosyal medya platformları Rusya’ya savaş açtı

Sosyal medyada çocukları

Sosyal medya platformları Rusya’ya savaş açarak son derece önemli bir gelişmeye imza attı. Halkın sosyal medya üzerinden bilgi almasını önlemek isteyen Rusya sert bir tepki ile karşılaştı.

Tüm dünyada önemli bir etkiye sahip olan sosyal medya platformları Rusya’ya büyük bir hamle yaptı. Ukrayna’ya saldırdıktan hemen sonra sert bir tepki gören Rusya büyük mücadeleler vermek zorunda kalıyor. Siber saldırıların artması ile birlikte ülkenin resmi internet sitelerinde bile büyük çökmeler ortaya çıktı.

Birçok insanın hayatını kaybetmeye başlaması savaşın sadece bir yönü. Aynı zamanda çeşitli devlet sistemleri çöküyor ve bu durum hem ülkeye hem de vatandaşlara zarar veriyor. Rusya ilk etapta Twitter’a erişimi engelleyerek bu zararı daha fazla artırdı. Hemen ardından diğer sosyal medya platformlarına kısıtlama getirildi.

Sosyal medya platformları Rusya’ya karşı hamle yapıyor

Konuyla ilgili ortaya çıkan son detaylara baktığımızda Rusya’nın Facebook ile ilgili kısıtlama kararı aldığını görüyoruz. Ayrıca bazı devlet kurumları Twitter hesabını tamamen kapatma kararı aldı. Hak ve özgürlüklerin ihlali olarak görülen bu hareketler kınandı.

Sosyal medya platformları Rusya'ya

Twitter özellikle sosyal olaylarda en fazla işin içerisinde bulunan sosyal medya platformu. Hatırlayacağınız üzere Arap baharı döneminde Twitter yine en fazla ön planda olan sosyal medya platformuydu. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşta benzer bir rol oynadığını söyleyebiliriz. Ancak gelen kısıtlamalar büyük bir krize neden oldu.

Trump tarafından kurulan sosyal ağ iOS’ta hizmete girdi

Sosyal medya platformları Rusya’ya karşıya harekete geçerken YouTube eli kolu bağlı bir şekilde durmadı. Özellikle Rus içerik üreticilerinin YouTube üzerinden para kazanma özelliğini kapattı. Bunun yanlış yönlendiren bilgiler nedeniyle yapıldığını söyledi. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.