Sahte Zoom siteleri virüs saçıyor

Zoom masaüstü uygulaması yeni bir güncelleme aldı

Zoom uygulamasının resmi internet sitesi gibi görünecek şekilde tasarlanan sahte siteler, kötü amaçlı yazılım ve virüs saçıyor.

Pandemi sebebiyle evlere kapandığımız dönemde pek çoğumuzun hayatına giren ve pandemi şartları geçtikten sonra da kolay kolay vazgeçemediğimiz Zoom uygulaması, bugün artık en çok kullanılan uygulamalardan biri haline gelmiş durumda. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişi özellikle iş görüşmeleri için bu uygulamayı kullanıyor. Ne var ki uygulamanın artan popülerliği, kötü amaçlı kişileri de buraya çekiyor. Nitekim Zoom son dönemde siber suçluların başlıca hedefleri arasına girmiş durumda.

İnternet kullanıcılarını tuzaklarına düşürmek için farklı yöntemler bulmaya devam eden siber suçlular, sahte siteler açarak insanları kötü amaçlı yazılımlar ve virüsler indirmeye itiyor. Cyble tarafından yayınlanan son rapora göre siber suçluların insanları tuzaklarına düşürmek için kullandıkları bu sahte internet sitelerinin başında Zoom ile alakalı siteler geliyor.

Zoom otomatik altyazı özelliği tüm ücretsiz kullanıcılara sunuluyor

Bu yüzden Zoom uygulamasını indirmek ya da internet tarayıcısı üzerinden görüşme yapmak için uygulamanın sitesine giderken, adresi mutlaka kontrol etmeniz gerekiyor. Çünkü resmi site gibi kendisini gizleyen sahte sitelerden birine gittiğiniz takdirde ciddi bir güvenlik sorunu yaşayabilirsiniz. Bu siteleri ziyaret etmeniz ve uygulamayı buradan indirmeniz, çok büyük ihtimalle kötü amaçlı bir yazılımın ya da virüslerin bilgisayarınıza yerleşmesiyle sonuçlanacaktır.

Cyble ekibi tarafından tespit edilen sahte sitelerde kullanılan kötü amaçlı yazılımlar arasında Vidar Stealer da yer alıyor. Bu kötü amaçlı yazılım, siber saldırganların kredi kartı bilgileri, kayıtlı şifreler, internet geçmişi ve kripto cüzdanı gibi bilgisayarınızda yer alan kişisel bilgileri ele geçirmesini sağlıyor.

Inter, Terra Luna’nın yaratıcısı için kırmızı bülten çıkardı