vivo X Fold+’ın çıkış tarihi belli oldu

vivo X Fold+

vivo X Fold+’ın çıkış tarihi belli oldu. Telefon, nisan ayında çıkan vivo X Fold’un gelişmiş versiyonu olacak.

Katlanabilir akıllı telefonu vivo X Fold’u nisan ayında piyasaya süren vivo, şimdi de bu telefonun Plus versiyonunu satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Çinli telefon üreticisi bugün bir açıklama yaparak, bir süredir gündemde olan vivo X Fold+’ın 26 Eylül’de resmen tanıtılacağını duyurdu. X Fold+’ın tanıtım etkinliği Çin’de gerçekleşecek.

vivo X Fold+, tasarım olarak X Fold ile aynı olacak. İki telefon arasındaki asıl farklar teknik özellikler tarafında karşımıza çıkacak. Bildiğiniz gibi vivo X Fold, Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinden güç alıyor. X Fold+ ise Qualcomm’un yeni yonga seti Snapdragon 8+ Gen 1’den güç alacak. Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setine 12 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor.

vivo X Fold+

X Fold+ ile birlikte gelecek bir diğer geliştirme de şarj hızı konusunda olacak. X Fold gibi X Fold+ da 4600 mAh’lık bir batarya ile geliyor ama bu kez şarj hızı 66W’dan 80W’a çıkıyor.

Ekran ve kameralar konusunda vivo X Fold ile X Fold+ arasında kayda değer bir fark olması beklenmiyor. X Fold gibi X Fold+ da 6.53 inçlik AMOLED bir dış yüzey ekranı ve 8.03 inçlik AMOLED bir ana ekranla gelecek. Her iki ekranın da yenilenme hızı 120Hz olacak.

X Fold+’ın dörtlü arka kamerası 50 megapiksellik bir ana lens, 48 megapiksellik bir geniş açılı lens, 12 megapiksel portre lensi ve 8 megapiksellik periskop lensten oluşuyor. Telefonda biri dış yüzeyde biri içeride olmak üzere iki selfie kamerası yer alıyor.

Hatırlayacağınız gibi vivo X Fold+ geçtiğimiz günlerde AnTuTu performans testinde görülmüştü. Telefonun AnTuTu performans testinden aldığı 1,100,438 puanla oldukça iddialı olduğunu gösterdi. Bu puan X Fold+’ı en güçlü telefonlar listesinde ilk sıraya yerleştirmese de üst sıralarda yer almasını sağlıyor. Ancak daha önemlisi bu puan, X Fold+’ın piyasadaki en güçlü katlanabilir telefon olacağına işaret ediyor. Çünkü bu puanla X Fold+ hem Samsung katlanabilir telefonların hem de Xiaomi Mix Fold 2’nin önünde yer alıyor.

iPhone 14 aşırı ısınma problemiyle gündemde