iPhone 14 aşırı ısınma problemiyle gündemde

iPhone 14 Pro

Çıkışının ardından çeşitli sorunlarla gündeme gelen iPhone 14 bu kez de bazı kullanıcıların karşılaştığı aşırı ısınma sorunuyla gündemde.

Uzun süredir heyecanla beklenen iPhone 14 sonunda çıktı çıkmasına ama problemsiz bir çıkış yaptı dememiz mümkün değil. Bir yandan yeni iPhonelardaki fiyat artışı özellikle Türkiye gibi ülkelerde bir fiyat tartışmasını beraberinde getirirken, Amerika’da ise daha çok iPhone 14 ile iPhone 13 arasında özellik ve tasarım olarak ciddi bir fark olmaması gündemi meşgul etti.

Ancak yeni iPhonelarla ilgili sorunlar bunlarla da sınırlı kalmadı. iOS 16’nın en son sürümünü yüklemeyen kullanıcılar FaceTime ve iMessage gibi uygulamalarda sorun yaşarken, TikTok ve Instagram gibi bazı sosyal medya uygulamalarında da kameranın sağlıklı çalışmadığı ortaya çıktı. Ancak yeni iPhone ile ilgili sorunlar bunlarla da sınırlı kalmadı. Çünkü iPhone 14 bu kez de aşırı ısınma problemiyle gündemde.

iphone 14 4

Yeni telefonları ellerine ulaşan iPhone kullanıcıları tarafından sosyal medyada ve kullanıcı forumlarında paylaşılan şikayetler, telefonda ciddi bir aşırı ısınma sorunu ortaya çıkabildiğini gösterdi. Üstelik görünen o ki bu problem sadece telefonun standart versiyonunda yok. Pro modelinin de bu hatadan etkilendiği görülüyor. İşin ilginci telefon çok uygulama çalıştığında ya da işlemciye yük bindirecek bir işlem yaparken değil, durup dururken ısınıyor. Bu da bu sorunun donanımsal ya da daha büyük ihtimalle yazılımsal bir hatadan kaynaklandığını düşündürüyor.

Apple henüz bu sorun hakkında resmi bir açıklama yapmadı. Ancak bu sorunu bildiren kullanıcıların sayısı hiç de az olmadığı için şirketin önümüzdeki günlerde bu konuda bir çözüm sunması bekleniyor. Bu hatayı giderecek bir güncellemenin yayınlanması söz konusu olabilir. Bir diğer ihtimal de bu sorundan etkilenen telefonların yenileri ile değiştirilmesi. Ancak bu ikinci senaryo Apple için epey maliyetli olacaktır.

Realme Watch 3, Avrupa’da satışa çıkıyor