vivo X Fold+ resmen tanıtıldı

vivo x fold s

vivo’nun Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alan yeni katlanabilir telefonu vivo X Fold+ resmen tanıtıldı.

Katlanabilir akıllı telefonu vivo X Fold’u nisan ayında piyasaya süren vivo, şimdi de bu telefonun Plus versiyonunu satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Çinli telefon üreticisi, bir süredir gündemde olan vivo X Fold+’ı bugün düzenlediği etkinlikle resmi olarak tanıttı.

vivo X Fold+, tasarım olarak X Fold ile neredeyse birebir aynı. İki telefon arasındaki farklar teknik özellikler tarafında karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz gibi nisan ayında çıkan vivo X Fold, Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinden güç alıyordu. Bugün tanıtılan vivo X Fold+ ise Qualcomm’un yeni yonga seti Snapdragon 8+ Gen 1’den güç alıyor. Bu güçlü yonga setine 12 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor.

vivo X Fold+

vivo X Fold+ ile birlikte gelecek bir diğer geliştirme de batarya kapasitesi ve şarj hızı konusunda olacak. X Fold’daki 4600 mAh’lık bataryanın yerini X Fold+’ta 4730 mAh’lık daha büyük bir batarya alıyor. Bu yeni bataryayla birlikte şarj hızı da 66W’dan 80W’a çıkıyor.

Ekran ve kameralar konusunda vivo X Fold ile X Fold+ arasında kayda değer bir fark bulunmuyor. X Fold gibi X Fold+ da 6.53 inçlik AMOLED bir dış yüzey ekranı ve 8.03 inçlik AMOLED bir ana ekranla gelecek. Her iki ekranın da yenilenme hızı 120Hz.

X Fold+’ın dörtlü arka kamerası 50 megapiksellik bir ana lens, 48 megapiksellik bir geniş açılı lens, 12 megapiksel portre lensi ve 8 megapiksellik periskop lensten oluşuyor. Telefonda biri dış yüzeyde biri içeride olmak üzere iki selfie kamerası yer alıyor.

Bugün Çin’de ön siparişe sunulan telefon, 29 Eylül’de piyasaya sürülecek. Telefonun 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip versiyonunun fiyatı 1400 dolar. 512 GB depolama alanına sahip versiyon ise yaklaşık 1540 dolar.

Volkswagen yeni araba konsepti Gen.Travel’ı tanıttı