Tanıtım tarihi belli oldu, üstüne özellikleri de sızdı!

vivo X Fold2

Son yıllarda telefon pazarında en çok dikkat çeken isimlerden biri vivo. Çinli üretici özellikle fiyat/performans segmentindeki modelleriyle iyi bir çıkış yakaladı. Son bir ayda vivo X Fold2 isimli katlanabilir ekranlı telefon hakkında bolca söylenti çıktı. Telefon hakkında suskun kalan vivo’dan sonunda resmi açıklama geldi. İşte detaylar…

vivo hakkında ilginç iddialar ileri sürüldü, şirketin katlanabilir akıllı telefonu vivo X Fold2 dahil olmak üzere yeni birkaç model çıkaracağı söyleniyordu. Çin merkezli telefon üreticisinin üst düzey isimlerden biri olan Huang Tao’dan beklenen açıklama geldi. vivo başkan yardımcısı olan Tao, X Fold2’nin 2023 Boao Forum’unda resmen yer alacağını belirtti. 2023 Boao Forum’u nisan ayında düzenlenecek.

Katlanabilir telefonun tanıtım tarihi resmi olarak açıklansa da, diğer yandan söylentiler tam gaz devam ediyor. X Fold2’nin 120W hızlı şarj desteği ve 4800 mAh kapasiteli pille gelmesi bekleniyor. Cihazda vivo X90 ve iQOO 11 Pro’daki 50 MP’lik kamera yer alacak. Dedikodularda ana kamerada Sony IMX866 sensörünün kullanılacağı belirtiliyor. X90 ve 11 Pro’da da bu sensör var. Telefonun dış kısmında 6.53 inç’lik AMOLED ekran bulunurken, iç kısmında 8.03 inç’lik katlanabilir LTPO AMOLED ekran yer alıyor.

vivo x fold2

Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacak vivo X Fold2’de, hem dış ekran hem de katlanabilir iç ekran için birer tane olmak üzere iki tane ultrasonik parmak izi sensörü olacak. Bu katlanabilir telefonlar için bir ilk. Şimdiye kadar katlanabilir ekranlı telefonlarda parmak izi güç tuşuna entegre edilmişti. vivo X Fold2 dışında vivo X Flip ve Vivo Pad 2’nin de tanıtılması bekleniyor.

Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü WWDC 2023’te olmayacak!