Kuo: Apple Vision Pro’nun Başarılı Olması Uzun Zaman Alabilir

123

Apple kahini lakaplı analist Ming-Chi Kuo, Vision Pro hakkında açıklamalarda bulundu. Analist gözlüğün başarıya ulaşmasının uzun zaman alabileceğini söyledi ve yatırımcıları uyardı.

Ming-Chi Kuo yaptığı açıklamada Apple’ın Vision Pro‘yu başlangıçta iyi şekilde sergilediğini, ancak cihazın konumu ve temel uygulamalar hakkında daha önemli bilgileri atladığını ifade etti. Ünlü analist Apple’ın daha fazla bilgi sunması halinde gözlüğün satış ivmesini koruyacağını ve daha fazla geliştiriciyi de kendine çekeceğini belirtti.

Kuo, “Vision Pro’nun özellikleri ve yazılım tarafında sundukları sektör ortalamasının üstünde. Kullanıcıların en başta üründen etkileneceğini ve satışların yüksek olacağını düşünüyorum. Hatta incelemelerde ve genel kullanıcı deneyiminden gelen geri dönüşlerde gözlükten övgüyle söz edilecek. Vision Pro’nun sunduğu yenilikler geçerliliğini yitirdikten sonra ürüne olan talebin nasıl olacağı belirsiz. İşte bu noktada Apple’a büyük iş düşüyor. Apple’ın gözlüğü konumlandırması ve temel uygulamalar hakkında açık olması satış ve talebin korunmasını etkileyecektir” dedi.

vision pro

Analist gözlüğün ön siparişte ya da satışa çıktığında tükeneceğini ve dolayısıyla sevkiyat sürelerinin de uzayacağını vurguladı. Kuo bununla birlikte yatırımcıları uyarıp, “Vision Pro’nun konumu, Apple’ın daha açıklayıcı olması ve sevkiyat süreleri cihazın başarıya ulaşmasını etkileyecektir. Eğer şartlar olumsuz yönde ilerlerse başarılı olması uzun sürebilir. Bu durum hem Apple’ın hem de Apple’a bağlı tedarik zincirinin hisse senetlerinde zarara neden olabilir” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Teknoloji devinin 2. nesil Vision Pro ve ucuz bir model üzerinde çalıştığına dair iddialar var. Ming-Chi Kuo’ya göre 2. nesil gözlük ve ucuz olan diğer modelin akıbetini satışlar belirleyecek. Kuo pazardan gelen geri bildirimlere göre Apple’ın aksiyon alıp, yeni modeller için karar vereceğini söyledi. Apple Watch piyasaya sürüldüğü zaman inanılmaz başarı elde etmedi ve pazarı ele geçirmesi için bir iki yenileme gerekti. Sonunda akıllı saat pazarında aslan payını Apple kapmayı başardı. Karma gerçeklik gözlüğünde de neler olacağını ve pazarda nelerin yaşanacağını önümüzdeki aylar içinde birlikte göreceğiz.

Unity Software’da Sıkıntıların Ardı Arkası Kesilmiyor