Kuo: Apple Vision Pro Kısa Sürede Tükenecek

vision pro 1 1

Apple kahini lakaplı analist Ming-Chi Kuo, Vision Pro hakkında yeni bir açıklama daha yaptı. Kuo, Vision Pro’nun tahmini sevkiyat sayısını söylerken, gözlüğün kısa sürede tükeneceğini yeniden vurguladı.

Ming-Chi Kuo, Apple’ın 2 Şubat’taki lansman için 60 binle 80 bin arasında Vision Pro üretmeyi planladığını iddia etti. Kuo karma gerçeklik gözlüğüne ilginin yüksek olacağını ve hızlı şekilde satılacağını da belirtti. Ünlü analistin açıklaması şu şekilde: “Vision Pro’nun sundukları tüketicileri etkileyecek. İçerdiği teknoloji ve yenilikler satışta etkili olacak. Düşük sevkiyat sayısı da cihazın hızlı tükenmesinde diğer neden olacak. Satışların istikrarı için Apple’ın daha fazla bilgi vermesi ve gözlüğü konumlandırması çok önemli.”

vision pro 4

Kuo geçtiğimiz günlerde de gözlüğün hızla tükeneceğini, sevkiyat sürelerinin uzayacağını ifade etmişti. 2024 içinde 400 binden az karma gerçeklik gözlüğünün üretilmesi bekleniyor. Apple’ın uzun zamandır beklenen karma gerçeklik gözlüğü 2 Şubat Cuma günü piyasaya sürülecek. Ön siparişler ise 19 Ocak’ta başlayacak. Ürünün 256 GB’lık modeli 3500 dolar fiyat etiketine sahip. Kısa süre önce Apple’ın uygulama geliştirme aracı olan Xcode’un 15.2 sürümünde Vision Pro’nun 16 GB RAM’le çıkacağına yönelik dosyalar bulundu.

Teknoloji devinin 2. nesil Vision Pro ve ucuz bir model üzerinde çalıştığına dair iddialar var. Ming-Chi Kuo’ya göre 2. nesil gözlük ve ucuz olan diğer modelin akıbetini satışlar belirleyecek. Kuo pazardan gelen geri bildirimlere göre Apple’ın aksiyon alıp, yeni modeller için karar vereceğini söyledi. Apple Watch piyasaya sürüldüğü zaman inanılmaz başarı elde etmedi ve pazarı ele geçirmesi için bir iki yenileme gerekti. Sonunda akıllı saat pazarında aslan payını Apple kapmayı başardı. Karma gerçeklik gözlüğünde de neler olacağını ve pazarda nelerin yaşanacağını önümüzdeki aylar içinde birlikte göreceğiz.

iOS 17.3 Güncellemesi Beklenenden Daha Önce Çıkabilir